hamburger menu
Přihlásit se

Kniha návštěv Urza.cz







Bez přihlášení podléhají vaše příspěvky schvalování admina;
chcete-li příspívat rovnou, přihlašte nebo zaregistrujte se zde.

Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2015-02-19 17:08:01 Titulek: literatura
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Zdravím a jsem moc rád, že Vám mé články něco daly.

Litaratury na podobná témata existují mraky; zde je pár knih a autorů:
- Murray Newton Rothbard je můj nejoblíbenější autor, prakticky vše od něj stojí za přečtení, zejména For a New Liberty. Ne se všemi jeho názory souhlasím, ale jeho psaní považuji za nejlepší. Navíc jej můžeme nazvat, řekněme, otcem anarchokapitalismu, další anarchokapitalističtí autoři vycházejí z jeho díla.
- Walter Block je autor, se kterým se nejvíce ztotožňuji názorově; doporučil bych zejména knihu Defending the Undefendable.
- Stephan Kinsella napsal spoustu zajímavých věcí, opět trošičku jiný styl a pohled než předchozí autoři.
- Hans-Hermann Hoppe byl komunista, avšak poté, co si přečetl Misese, se stal anarchistou xD. Má velmi zajímavé postřehy o fungování společnosti a alternativách; zejména doporučuji knížku Democracy: The God That Failed.
- Ludwig von Mises nebyl vůbec anarchistou, minimální stát považoval za nutnost, leč byl naprosto perfektním ekonomem, který dokázal nefunkčnost socialismu a mnoho dalších věcí; položil základy tomu, z čeho následně vyšel Rothbard. Doporučuji knihy Human Action a Bureaucracy, obojí dlouhé a místy těžkopádné, leč výborné.
- Frédéric Bastiat psal zejména o ekonomii, nejznámnějším a dle mého názoru nejlepším dílem toho pána jest Co je a co není vidět; čtivé, srozumitelné, záležitost na jeden večer.

Dále mohu doporučit web http://www.mises.cz, který je na tuto tématiku zcela zaměřen. Vládnete-li angličtinou, pak rozhodně navštivte http://www.mises.org, téma stejné, ale je tam toho více.

Pokud byste časem měl nějaké specifičtější přání, neváhejte se zeptat, nasměruji Vás.
Autor: underdog (neregistrovaný) Čas: 2015-02-19 13:50:57 Titulek: literatura
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
precetl jsem tu cely web o anarchokapitalizmu a je to fakt zajimavy zpusob uvazovani. chci se o tom dozvedet vic. nejaka literatura? knizka?
logo Urza.cz