hamburger menu
Přihlásit se

Kniha návštěv Urza.cz







Bez přihlášení podléhají vaše příspěvky schvalování admina;
chcete-li příspívat rovnou, přihlašte nebo zaregistrujte se zde.

Autor: Urza Čas: 2023-01-18 07:12:28 Titulek: odpověď pro Herma
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Tak ten je dobrý xDD
Autor: Urza Čas: 2023-01-18 07:11:58 Titulek: odpověď pro Kryštofa
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Zdravím.
Bohužel netuším; ale můžete zpracovat, přijde mi to jako fajn nápad.
Autor: hermes Čas: 2023-01-18 00:18:42 Titulek: Velmi kvalitni regulace
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-stredni-evropa-polska-vlada-chce-naridit-jak-si-maji-lide-radit-stanice-na-tv-ovladaci-223669

Tohle je aspon velmi kvalitne vymyslena regulace, ktera lidem pomuze. Doufam, ze se ceska vlada rychle inspiruje! /s
Autor: Kryštof (neregistrovaný) Čas: 2023-01-17 23:48:10 Titulek: Absurdní zákony a normy
Mail: krystof.saml v doméně centrum.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli nevíte o nějakém místě/stránce, kde by byly sepsány různé absurdní zákony a normy, které v ČR platí (něco jako norma na velikost cirkusového stanu, pokuta za nevypěstování lesa když ho vypěstovat chcete a ono se to nepovede a podobné bizáry). Pravděpodobně se toho najde hodně a je to celkem vtipné, stálo by podle mě za to zkusit tyto věci dát dohromady, ale nevím, jestli něco takového už někde není. Na nic podobného jsem nikde nenarazil.
Autor: Urza Čas: 2023-01-17 10:41:37 Titulek: odpověď pro MonoGame
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Svobodný přístav «
Nepamatuju si, ale napíšu.
Díky za zprávu.
Autor: MonoGame (neregistrovaný) Čas: 2023-01-16 22:33:12
Web: https://www.liter.cz/autor-vse-131323 Mail: monogame v doméně post.cz
Dobrý den Martine,
již jsme spolu jednou tel. hovořili,
domlouvajíce nějaký pokec.
Můžeš se mi prosím ozvat na mail?
Mám jedno headline a pár collateral témat, která by tě mohla (měla) bavit a minimálně to hlavní si zatím s nikým neprobíral (viděl jsem, myslím, všechna tvá videa na YT).
Buď zdráv. Tomáš
Autor: Urza Čas: 2023-01-15 21:10:43 Titulek: odpověď pro Naivní tetu z Michle
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Svobodný přístav «
Dobrý den.
Potřebovali jsme hlavně registrovat stranu do voleb, takže hájit se proti tomu rozhodnutí nedávalo smysl (MVČR by to mohlo protahovat); založili jsme tedy jinou stranu se stejným jménem a trochu jinými stanovami, které už nešly shodit tímto způsobem.
Autor: Naivní teta z Michle (neregistrovaný) Čas: 2023-01-15 00:23:14 Titulek: ( panika MV ČR ) ve zdůvodnění odmítnutí registrovat URZA.CZ
Dobrý den, Urzo

pročetla jsem si text (díky povinnému zveřejnění podle Zák.č.106 o svobodném přístupu k informacím) MV ČR (1) a neznám ostatní souvislosti.

Text odůvodnění "možnosti" odmítnout návrh (N. na zápis nové politické strany či hnutí)
je
velmi krkolomným výstupem, ve kterém si strana povinná ( MV ČR ) poměrně pracně hledá způsob, s pomocí kterého by s "povedlo" vyvléci se z povinnosti novou politickou stranu do rejstříku zapsat za situace, ve které se navrhovatelům povedlo splnit všechny povinnosti, které zákon pro takovou situaci ukládá.

Svévole MV ČR spočívá po mém soudu zejména v tom, že si sami "vyrobili" domnělý, pokřivený problém (který ve skutečnosti neexistuje) a ten pak zneužili pro "výrobu" důvodu, pro který si pak zcela arbitrárně vzali roli posuzovatele domnělého sporu (který si ovšem sami pro tento účel uměle vyrobili), ve kterém "nacházejí", odtrženě od reality, důvod pro odmítnutí návrhu na zápis.

Bránili jste se nějak?

Jak úspěšně?

1) odpověď podle Z.106 :
https://web.archive.org/web/20230114212911if_/https://www.mvcr.cz/soubor/mv-162796-2-ov-2021.aspx
+
podrobné zdůvodnění

https://web.archive.org/web/20230114212914if_/https://www.mvcr.cz/soubor/priloha-rozhodnuti-o-odmitnuti-registrace-c-j-mv-101878-2-ov-2021.aspx

(zde zejm. viz. konstrukce porušení "smyslu", ke kterému by údajně mělo dojít tím, že členové, podle svévolného tvrzení MV ČR, by byli (cit.) "TRESTÁNI" pokud by na ně po zvolení "dopadlo" ustanovení o tom, že nepřijmou žádnou volenou funkci -- při této výsostně účelové konstrukci ale MV ČR zcela opomíjí skutečnost, že kterýkoliv člen strany se v žádném myslitelném případě nemůže "cítit" (cit.) "TRESTÁN" za situace, kdy by případně porušil ustanovení stanov, neboť se samotným členstvím přece odpočátku souvisí jak povědomí, tak vůle, jakož i svobodně převzatý závazek tyto stanovy dodržovat (ergo tato vykonstruovaná situace nemůže za všech myslitelných okolností nastat jinak, než vědomým porušením stanov, což ovšem každá rozumně se chovající společenstva principiálně řeši vyloučením v souladu s postupy ve stanovách -- a tedy MV ČR nepřísluší tentýž postup svévolně a selektivně zde "překvapivě" zneužít jako důvod pro odmítnutí zapsat návrh do rejstříku politických stran a hnutí )



Pokud to někomu připomene bestialitu a brutalitu s jakou MV ČR reagovalo
třeba
zmlácením a zakleknutím účastníků uměleckého happeningu Občan-K
( když sama akce zdokumentovala a prokázala absurditu "prokazování" identity "pochybnými" artefakty )
anebo
zmlácením účastníků uměleckého happeningu CzechTek
( když celé policejní manévry "tvrdily" že brání poškozování majetku - srov. zablokovaná dálnice D5, usmrcení osoby přejetím motorovým vozidlem v souvislosti s komplikacemi, které vznikly zablokováním dálnice v důsledku "dopravního opatření" -- podrobně viz. dobový tisk, videozáznamy masakru zasahujících "těžkooděnců" - vše jen proto, že nenašli nikoho, komu by šlo zakazovat, nařizovat a ukládat povinnosti z moci úřední podobně svévélně, jako to předvádí "zdůvodňující" text shora odkázaný )

To schéma arogance moci je velmi se opakující

A nakonec na vás beztrestně vytáhnou nataženou služební devítku, poníží nehoráznými obhroublostmi a ještě vám beztrestně uprostřed bílého dne a před svědky omlátí hlavu o váš vlastní volant, jako to proběhlo v Plzni ( a nic ... )

Autor: Urza Čas: 2023-01-12 16:08:56 Titulek: odpověď pro fréču
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Díky za doplnění; ten jev je určitě zajímavý (bez ohledu na to, proč se do exekucí dostali).
Autor: Aeron (neregistrovaný) Čas: 2023-01-12 15:35:36
Kategorie: » Kniha hostů «
Tyjo, kniha navstev. Luxus.
Autor: fréča (neregistrovaný) Čas: 2023-01-08 19:17:37 Titulek: váš stream o prez. volbách s Timem
Kategorie: » Ostatní «
Nevík kolik znáte lidí s minimální mzdou Vy nebo Tim tak dobře, aby Vám důvěrně odkryli celé pozadí toho, proč pracují za minimální mzdu. Pokud se s nimi seznámíte opravdu důvěrně tak zjistíte, že Ti lidé jsou psanci na útěku před exekutory a potřebují nutně práci, kde mají oficiální mzdu nejnižší možnou a zbytek standardě vysoké výplaty jim vyplatí v hotovosti na černo aby vůbec byli schopni v tomto systému fungovat. Každé zvýšení minimální mzdy tak pro ně znamená snížení reálných příjmů, protože z vyšší výplaty jim toho prostě exekutor zabaví víc. Domnívám se, že stát to dobře ví a zvyšování MM je jeden ze způsobů jak z lidí mmj. vyrazit více daní. Pro zajímavost, ani jeden z těch lidí nebyl hlupák a do pasti exekutorů se nedostal přímo vlastní hloupostí typu budu si brát půjčky na blbosti a vymkne se mi to z ruky nebo neplacení alimentů apod. Ani jeden! Vždy za tím byla podraz nebo připravená past. Měl jsem pocit, že tento jev vám oběma není znám.
logo Urza.cz