hamburger menu
Přihlásit se

Kniha návštěv Urza.cz







Bez přihlášení podléhají vaše příspěvky schvalování admina;
chcete-li příspívat rovnou, přihlašte nebo zaregistrujte se zde.

Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2015-06-24 10:17:52 Titulek: Odpoved pro jm
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz Kategorie: » Urzovy články «
Příprava dělá mistra, ale musí mít i nějaký talent, což já bohužel nemám; přispívám rád a souhlasím, že toto téma je důležité, ale bohužel se neshledávám dostatečně kvalifikovaným k tomu, abych o tom cokoliv napsal, protože přesně v tom jsem velmi špatný :o(

Každopádně díky za námět a budeš-li mít v budoucnu další, určitě mi ho napiš, třeba se trefíš do něčeho, k čemu budu mít co napsat.
Autor: jm (neregistrovaný) Čas: 2015-06-24 01:17:24
No ja prave nemam ten dojem, ze mam dale co predavat, protoze v tomhle ohledu nemam zadne zkusenosti. Verejne jsem nevystupoval, nevypovidal, nesoudil se, ... Jen mi prijde, ze je tady podchytitelna mezera, na kterou jsem chtel upozornit. Kdyz uz bych nejaky clanek chtel treba na D-F psat, tak s tim, at je to necim podlozene a je ten clanek kvalitni. Ne jen psat, protoze chci psat, mam nejake dojmy a myslim si, ze by se s tim argumentovanim melo, ba i dalo neco delat a ted mi tady, mili ctenari, koukejte v diskuzi pod clankem napsat vase nazory a pojdme si o tom povidat. :) Spis bych to videl na napsani kvalitniho clanku a pripadne doplnky ci zkusenosti ctenaru.

Naivne se domnivam, ze pruprava a praxe dela mistra. Ta pruprava se da podchytit shrnutim nazoru a odpovedi, ktere se daji cekat a vytvorenim odpovidajicich neprustrelnych, strucnych argumentu. Jako znazorneni si muzes predstavit treba rozhodovaci stromy, nicmene pro zmineny konkretni pripad z Mate slovo by postacilo neco analogickeho k http://atheismandme.com/wp-content/uploads/2012/11/atheistBingo.png

Nicmene v pohode, jen jsem myslel, ze bys k tomu mel co rict a jelikoz tam rad prispivas... No nic. :)

P.S. Tykaji si i ne-soudruzi. :)
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2015-06-24 00:02:42 Titulek: Odpoved pro jm
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz Kategorie: » Urzovy články «
Obávám se, že já nejsem ten úplně nejlepší člověk na vymýšlení či posuzování „trefných, úderných, krátkých a kousavých argumentů“. Prostě to neumím, není to má parketa. Dokážu logicky uvažovat a analyzovat argumenty, takže Vám leccos zdůvodním, ale nebude to krátké a úderné, spíše komplexní a konzistentní.

Neumím být „úderný“; umím být racionální. Vymýšlet argument na jednu větu nechávám na jiných. Z toho důvodu nemá ani smysl, abych o tom psal článek na D-F.... zrovna tamní čtenáři totiž chápou, proč je argument jediným zachráněným životem nesmyslný. Vysvětlování je nošení dříví do lesa. Leda bych jim přednesl nějaké krátké a úderné odpovědi do diskusí, ale toho stejně nejsem schopen :o/

Co Vy? Nejste na tom v tomto ohledu lépe? Třeba byste mohl sepsat článek o briskních a rychlých argumentech Vy. Ostatně naučit se, jak udělat z komplexního argumentu rychlý a úderný, bych potřeboval já sám. Neumím to, těžko to mohu učit ostatní.

Ohledně vykání a tykání si na ničem netrvám, klidně si můžeme tykat, jen jsem prostě zvyklý na Internetu (krom her) vykat, tak nějak.... protože nejsme žádní soudruzi xD
Ale je-li Ti příjemnější tykání, nemám s tím problém.
Autor: jm (neregistrovaný) Čas: 2015-06-23 18:15:48
Diky, mozna by tohle tema \"uzemnujici, strucna protiargumentace\" pozdeji (protoze ted je tam pretlak clanku, lidi tam asi maji dost vjemu) stalo za nejakou uvahu i na D-F, at se toho sejde v diskuzi vice, protoze sice mi prijde, ze tvoje (klidne budu vykat, neni problem):

\"Paní Jílková, máte sice pravdu, že ta regulace by mohla zachránit některé životy v tomto malém sloupečku, na druhou stranu by to pak mohlo znamenat také to, že lidé nebudou ozbrojení, když se budou potřebovat bránit proti útočníkům; tím pádem tedy tímto rozhodnutím možná zachráníte jediný lidský život, ale zároveň se může velice snadno stát, že jich mnohem více zmaříte, protože vezmete lidem možnost se bránit.\"

...je sice v pohode, ale stale to je pro obycejne lidi moc dlouhe a malo zabarvene, neurcite, viz treba \"se může velice snadno stát\", \"by to pak mohlo znamenat\", apod. Domnivam se, ze na tohle lidi obecne moc neslysi.

Tady bych souhlasil s timhle clovekem, respektive s casti jeho prispevku: \"Byla chyba, že se pan Karásek pouštěl do argumentů, které vyžadují více než jednu větu, což v ringu nemusí vyjít, protože člověk může vždycky dostat po tlamě dřív, než dořekně pointu (nehledě na inteligenční schopnosti a soustředěnost pojídačů různých slaných sušenek).\"

[src: http://forum.mujglock.com/ct1-mate-slovo-prisnejsi-podminky-pro-drzeni-zbrani-t13223-20.html#p148297 ]

Coz o to, vymyslet neco ex post bude v pohode, ale prijde mi, ze nejaka obecna pruprava a diskuze v techto ohledech neni na skodu, at si to apriori uvedomi i ostatni nebo se nad tim aspon zamysli a v realite to uz muze napric oblastmi zajmu vypadat uplne jinak. Kdyby ji pan K. slusne neco strucneho, korektniho a uzemnujiciho odvetil, tak by tim klidne mohl nasadit brouka do hlavy stovkam az tisicum lidi, aneb efekt motylich kridel. No a vzhledem k tomu, ze tebe psani k teto tematice asi i bavi... :)
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2015-06-23 07:14:04 Titulek: Odpoved pro jm
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz Kategorie: » Urzovy články «
Zdravím.


Děkuji za připomínku, souhlasím. Též si myslím, že to Karásek podcenil, na druhou stranu ono vzít si v té show slovo není lehké, takže mu to nezazlívám.

Ale k věci.... nejprve se pokusím s tím argumentem vypořádat bez ohledu na to, aby to bylo stručné, výstižné a uzemňující, pak mě třeba napadne více.

Důvod, proč je tento argument nesmyslný, je následující:
Kdybychom žili v ideálním světě s neomezenými zdroji, mohl by mít takový argument smysl, protože prostředky, které vynaložíme na záchranu toho jednoho života, nebudou nikde chybět a nemůže být touto aktivitou zmařen život jiný (či více životů).
Pokud ale přemýšlíme způsobem, že „kdyby to mělo zachránit jediný život“ je argumentem, dají se tím obhájit věci, kterými se bezpochyby dá zachránit jediný život, ale dojde ke zmaření více životů. Kupříklad takový zákaz automobilové dopravy: bezesporu bycho tak zachránili jediný život, ale způsobili bychom tím nedozírné škody, které by v konečném důsledku vedly ke zmaření mnohem více životů. Nebo i něco méně drastického: co kdybychom nonstop najali plavčíka ke každé louži, kde se lidé mohou koupat (koupají se)? Tím by se nejspíše též zachránil jediný život.... otázka je, zda nelze tyto zdroje využít lépe a investovat tyto peníze třeba do nemocnic (whatever), kde by to mohlo zachránit životů více; tím, že je tam neinvestujete, tyto životy zmaříte.
Obecně je důvod, proč je výše uvedený argument nesmyslný, prostě ten, že máme omezené zdroje, ergo jimi nelze plýtvat na všechno, co zachrání jediný život, protože pak by mohly nedostačovat jinde, kde se tím dá zachránit (či nezmařit) životů více. Samozřejmě to pak všechno ještě souvisí s užitkem, takže lze dokonce v některých případech říci, že určité zdroje je lépe využít na něco úplně jiného než záchranu životů (prostě když si jdete koupit nějakou blbost, která Vám udělá radost a neinvestujete tím peníze do záchrany lidí, ukazujete svou preferenci, že ta blbost Vám přináší větší užitek).

No a když to zkusím převést nějakou stručnou a výstižnou odpověď (uzemňující asi nebude, s tím mi můžete pomoci třeba Vy).... on tam ukazoval ty sloupečky, kolik lidí bylo přepadeno, kolik zabito bez palné zbraně a kolik zabito palnou zbraní, pokud si to dobře pamatuju.... a poukazoval na to, že těch zabitých palnou zbraní je minimum, na což dostal sprda, že i kdyby jeden, je to pořád důvod k regulaci; na to se dá odpovědět přibližně toto:
Paní Jílková, máte sice pravdu, že ta regulace by mohla zachránit některé životy v tomto malém sloupečku, na druhou stranu by to pak mohlo znamenat také to, že lidé nebudou ozbrojení, když se budou potřebovat bránit proti útočníkům; tím pádem tedy tímto rozhodnutím možná zachráníte jediný lidský život, ale zároveň se může velice snadno stát, že jich mnohem více zmaříte, protože vezmete lidem možnost se bránit.


Mějte se,
Urza
Autor: jm (neregistrovaný) Čas: 2015-06-22 13:47:03
Zdroj pro dalsi text: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/215411030520012/ -> 31:40


Zdravim, uz se mi to nechce hledat, ale myslim si a snad se nepletu, ze jsi to byl ty, kdo na D-F v nejake diskuzi psal, ze klidne vyvrati argument \"I jeden zivot ma smysl...\" nebo neco v tom smyslu.


Jake jsou z tveho pohledu nejlepsi mozne reakce na to, co tam rekla Jilkova? Neco strucneho, vystizneho, uzemnujiciho, na co se prakticky neda moc co rict, avsak zaroven slusneho a relevantniho, co cloveka primeje k myslence \"Hmm, ale vzdyt on ma pravdu...\" ? Zadne dlouhe proslovy, polemizace, ... Prislo mi, ze tohle Karasek trochu podcenil a nevim, jestli uz nemel na to co rict nebo z nejakeho duvodu uz nechtel.


Klidne to rozepis, jestli se ti bude chtit nebo uved i vice prikladu.


Diky. :)
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2015-06-15 13:57:25 Titulek: Odpoved pro Koga
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz Kategorie: » Fantasy & Sci-Fi «
Zdravím.
Ano, jsem platinový jungler, ale nabídku bohužel s díky odmítám, protože hraji jen se svými kamarády, které znám z reálného života.
Autor: Kog (neregistrovaný) Čas: 2015-06-15 12:59:03 Titulek: lolko
Web: www.leagueoflegends.com Kategorie: » Fantasy & Sci-Fi «
Na stránkách máš napsáno, že jsi v lolku platinovej jungler.
Skládám ranked tým, nechtěl by ses k nám přidat?
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2015-06-12 13:50:03 Titulek: Odpoved pro Vipera
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz
Lže skoro ve všem; baví se tím, že o mně šíří nejrůznější nepravdy.... mezi ty nejvýraznější patří asi má údajná spolupráce s STB, policií, údajná další práce pro stát a tak dále, ale je toho více, svůj repertoár neustále obměňuje, celkově už to budou stovky pomluv.

Ptáte-li se pouze na lži dnešní, tak není pravda, že řídím auto sjetý (nikdy jsem pod vlivem neřídil), ani nejsem feťák, neboť nejsem závislý na žádné droze (ani v minulosti jsem nebyl).
Autor: Viper (neregistrovaný) Čas: 2015-06-12 13:45:28
Tak dobre. V cem teda Honza ZZR lze?
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2015-06-12 09:47:04 Titulek: Odpoved pro NoOne
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz
Nedomnívám se, že by se sem přesouvaly sračky z D-FENSe, neboť dost pochybuji, že by sem chodili ti, kdo je tvoří. Jako žumpu to ale vnímat klidně můžete, mně je to celkem jedno, mám to tady jen jako možnost pro lidi zanechat mi vzkaz, nijak zvlášť mě neobtěžuje, když tu budou blbosti; mažu jen vyložené tapetování, zbytek nechávám, i když to jsou třeba nadávky.
To, že je D-FENS nemoderovaný je právě důvodem chovat se tam slušně. D-FENS udělal vstřícný krok vůči čtenářům, dal jim důvěru a zbavil moderátorských práv ty dva blbečky, kteří je zneužívali k řešení osobních sporů (byli nejspíše jediní, kdo je reálně ve větší míře používali).
Nepochybuji o tom, že teď bude z jejich strany (tedy minimálně ze strany toho jednoho) obrovská snaha udělat z D-F žumpu, aby dokázal, že ty admin práva potřebuje a že se to bez toho neobejde (lže si všimnout, že kdykoliv se s někým trochu drsněji chytne, už vyhrožuje admin právy, které teď ale nebude mít).
Myslím, že není nutné mu s ničím takovým pomáhat, ergo jsem se rozhodl v nemoderovaných D-F diskusích neřešit jeho lži, pomluvy a osobní útoky; kdo by snad měl zájem něco takového řešit, mi může napsat na mail, případně sem (i když pochybuji, že takový zájem bude).
Autor: NoOne (neregistrovaný) Čas: 2015-06-12 09:36:16
Sem se ted presouvaji sracky z DF?
Takze je to tady neco jako zumpa?
Neni to trochu pozde, kdyz je DF nemoderovany?
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2015-06-09 19:18:15 Titulek: odpovedi
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
ModryGalitep: To jsem moc rád; mimo jiné i proto jsem ty články psal.
haha: Ne xD
Autor: ModryGalitep (neregistrovaný) Čas: 2015-06-09 10:36:58 Titulek: diky
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Diky za clanky o ancapu, je v nich vysvetleno dost veci, ktere si myslim, ale jen tezko je umim obhajit v debate. Clanky mi v tom pomohly a leccos jsem si ujasnil.
Autor: haha (neregistrovaný) Čas: 2015-06-04 10:56:05
Urzo, táhni do prdele i s celým tímhle debilním blogem!
logo Urza.cz