hamburger menu
Přihlásit se

Kniha návštěv Urza.cz







Bez přihlášení podléhají vaše příspěvky schvalování admina;
chcete-li příspívat rovnou, přihlašte nebo zaregistrujte se zde.

Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2016-09-26 16:38:23 Titulek: odpoved pro Soudruha
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Tak to nikdo nerozporuje, jen to byl tuším Hayek, kdo ukázal výpočetní náročnost aplikace toho plánu pro velké množství surovin, která jej dělá reálně nepoužitelným.
Nemluvě o tom, že on počítá jen se zdroji dostupnými v současné době, ale především vidím problém v tom \"naplánovaném mixu výstupů\"; ačkoliv Mises nemožnost ekonomické kalkulace dokazoval na straně produkce, já osobně vidím větší problém na straně poptávky (o tom jsem psal v druhém dílu svého seriálu o anarchokapitalismu), kde nelze zjistit, co vlastně lidé chtějí a za jakou cenu.
Autor: Soudruh (neregistrovaný) Čas: 2016-09-26 16:34:36 Titulek: Ankap: Nemožnost ekonomické kalkulace v centrálním plánování
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Ukázal, že je možné sestavit optimální plán (vybrat vhodný mix z dostupných produkčních technik za daných omezení, např. co se týče přírodních zdrojů, pracovní síly), aby se maximalizoval naplánovaný mix výstupů.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2016-09-26 15:47:36 Titulek: odpoved pro Soudruha
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Soudruhu, než se dám do čtení, můžete mi ve zkratce představit, co dokázal, z jakých předpokladů vycházel a k jakým závěrům došel?
Nerad bych četl čtyřicet stran textu, abych pak zjistil, že dokazuje něco jiného, než to, co Mises a další nazývají ekonomickou kalkulací.
Samozřejmě kdybyste mi z toho důkazu poskytl nějakou osnovu, byl bych Vám vděčný.
Ale klidně si to i přečtu, pokud budu alespoň vědět, že je to relevantní k tématu.
Autor: Soudruh (neregistrovaný) Čas: 2016-09-26 15:39:26 Titulek: Ankap: Nemožnost ekonomické kalkulace v centrálním plánování
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Co se týče debaty o možnosti socialistické ekonomické kalkulace, doporučuji http://www.dcs.gla.ac.uk/~wpc/reports/standalonearticle.pdf
V principu už ve třicátých letech dokázal sovětský matematik Kantorovič, že ekonomická kalkulace přímo ve fyzických objemech bez použití peněz nebo jiné skalární hodnotové veličiny je možná.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2016-09-26 10:06:08 Titulek: odpoved pro ctenare Stok
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz
Vidíte, já osobně třeba považuji za dost závažný problém například důchody a silnice (když tedy nepočítáme soudy, policii a armádu); naopak třeba divadla mi přijdou daleko menší problém než zdravotnictví.
Tak jako tak zatím naše společnost směřuje k socialismu a jako první krok bychom mnedle měli alespoň zvrátit ten vývoj.
Autor: Čtenář stok (neregistrovaný) Čas: 2016-09-26 08:54:39
Já jsem se tak zaměřil na rozvíjení toho výčtu, že jsem zapomněl zcela na dokončení začátku... Chtěl jsem napsat,že ten základ ve výčtu by snad měl projít... Bohužel jako každá revoluční myšlenka bourající staré pořádky se to setkává s nepochopením a nedůvěrou. Ale Tomáš Pajonk a Petr Mach mi zatím v soukromé konverzaci dali naději.
Autor: Čtenář stok (neregistrovaný) Čas: 2016-09-26 08:50:25
No tak záleží, jak moc do hloubky by to šlo tedy jak moc radikálně. Zprivatizovat veřejné prostory, divadla, hřiště a parky je určitě utopie, ale státní podniky jako pošta, Budvar, Čepro, Mero, zdravotnictví, dálnice, silnice I.třídy, železnice koridorů, ČD Cargo, rozdělení ČD na koridorovou a regionální část a tu první zprivatizovat, VŠ včetně všech menz, kolejí, kampusů a vědeckých center. A obecní byty. Odměna z toho může být třeba k 200 tis.na občana. Já to beru jako jedinou šanci jak se dostat do PS. V opačném případě je jen plácání kolem 2,5%.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2016-09-26 07:26:20 Titulek: odpoved pro ctenare Stok
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz
Já se obávám, že z toho by se mnoho členů posralo xD
Co se týče dalšího čtení, tak mám teď fakt málo času a jsem rád, že stíhám psát Stoky, ale doufám, že se k tomu někdy během týdne dostanu.
Autor: Čtenář Stok (neregistrovaný) Čas: 2016-09-26 06:30:48
Tak myslím, že za tisícovku by Svobodní poskytli právo přispívat do fóra i bez členství ve straně. :D Přece jenom tisícovka není až tak málo. V bangladéšském sweatshopu to vydělá dítě cca za 5 měsíců! :D http://www.dailymail.co.uk/news/article-3339578/Crammed-squalid-factories-produce-clothes-West-just-20p-day-children-forced-work-horrific-unregulated-workshops-Bangladesh.html
Stačí se jen domluvit s kompetentní osobou. Kdo je ta kompetentní osoba, bohužel nevím. Jinak jsem tam vložil další příspěvky a jsem velmi zvědavý na Váš názor.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2016-09-24 20:17:42 Titulek: odpoved pro ctenare Stok
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz
Inu, to bych mohl přispívat i cizím jménem zdarma; na druhou stranu možná bych o tom uvažoval i za tu tisícovku, kdyby k tomu nebylo to členství zdarma, to mě dost odrazuje xD
Autor: Čtenář Stok (neregistrovaný) Čas: 2016-09-24 20:13:49 Titulek: ???
A nechcete si tu možnost přispívat na fóru Svobodných koupit? Stojí to jen tisícovku! Dostanete k tomu členství ve straně zdarma!
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2016-09-24 18:02:57 Titulek: odpoved pro ctenare Stok
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz Kategorie: » Kniha hostů «
Dobrý den, vážený čtenáři Stok.

Na fórum Svobodných mám sice přístup, ale ne oficiálně, takže tam nediskutuji, jen si čtu; už jsem tam ale docela dlouho nebyl, každopádně děkuji za tip, asi nakouknu.

Mějte se,
Urza
Autor: Čtenář Stok (neregistrovaný) Čas: 2016-09-24 17:03:32 Titulek: Vlákno na fóru Svobodných
Kategorie: » Kniha hostů «
Dobrý den, pane Urza. Velmi rád čtete a diskutujete o svobodě. A z jednoho Vašeho příspěvku vím, že máte přístup do fóra Svobodných. Proto Vás zvu k přečtení a případně i okomentování příspěvku o novém programu, který Svobodné dostane do PS. Je to tam hned nahoře v sekci Obecná diskuze. S pozdravem Čtenář Stok
Autor: HynekRk (neregistrovaný) Čas: 2016-09-24 12:14:51
Aha, díky za info, zatím se tam nakonec vždy dostanu, tak to bude snad v pořádku.
Autor: HynekRk (neregistrovaný) Čas: 2016-09-24 12:12:12
Aha, díky za info, zatím se tam vždy dostanu, tak to bude snad v pořádku.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2016-09-23 20:58:56 Titulek: odpoved pro Hynka
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz
Ahoj Hynku.

RS Mises je přetížený a pomalu umírá, protože je blbě napsaný; nevím přesně, čím to je, ale pomalu se začíná pracovat na novém.
Kdyby se stalo, že se fakt už nepřihlásíš a bude nějaký problém, dej vědět, udělám, co bude v mých silách.

Urza
Autor: HynekRk (neregistrovaný) Čas: 2016-09-23 20:37:14 Titulek: Dotaz na RS
Ahoj Urzo, za poslední dobu je obtížnější se přihlásit do RS na Misesu, nevíš čím to je? Musím dát vždy refresh, a to třeba i dvakrát, jinak mi to píše, že je přístup zamítnut.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2016-09-14 23:05:27 Titulek: odpoved pro Hynka
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz
Tak divoška ona je; a Antiurza zdaleka není jediný, kdo to tak prožívá xD
Autor: HynekRk (neregistrovaný) Čas: 2016-09-14 21:01:59
Teda ta Tereza musí být, ale divoška:) A že ji tak Antiurza prožívá. Dala mu asi košem:)
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2016-09-06 12:35:11 Titulek: odpoved pro Antiurzu
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz
To je milé <3
Autor: Antiurza (neregistrovaný) Čas: 2016-09-06 12:32:32 Titulek: PEDAL A FETAK
Ty zasranej vyjebanej zmrde pedofilni zkurvenej fetaku narvu ti hlavu do hajzlu a desetkrat splachnu vsechny ty hovna tam! Chodis za devkama a sladkovsky urcite taky platis jinak by s tebou nikdy nesla. Ta je trochu jinej level nez ty ubozaku zasranej. O tebe by si zadna neoprela ani to blbi kolo. Podivej se na sebe jaky si tlusty vyfetovany prase zasrany. Ses nechutnej. Zeres jako vepr ve vykrmu a vsude z tebe cakaj ty speky tuky. Ses symbol mekacu a tyhle zasrany doby proto tak hajis ten kapitalizmus abys moh zrat sukat deti a fetovat. A protoze si tak nechutnej zadna by se te nedotkla ani klackem. Neexistuje zenska krom stejne tlusty pici ktera by s teou dobrovolne sla. Tak zase kapitalizmus sladkovsky prachy nesmrdi. Jedine tak muzes sukat modelky. Zaplatis jim. Oni se musi pak uz jen nepoblejt. Ale mysli u toho na prachy a hezky borce ne takovy zasrany tlustoprdy jako ses ty. Zavrou oci aby neblili. Jenom se tesi az bude konec. A ten je u tebe hned. Jaky to vubec je ty zmrde? Jaky to je vedet ze ty krasny sexy kocky te maj jen jako penezenku a ses jim vlastne nechutnej. Chapes ze by blili? Protoze jako kdyz citis hovno taky bys blil. Tak ony citi ten tvuj smrad a chce se jim blejt. Musi to premahat. Ale vidina penez je vidina penez v zasranym kapitalizmu. Ten ty propagujes protoze jinak si nevrznes. Chapes ze i Sladkovska mysli na jiny borce kdyz ti drzi? Ona vi ze ses fetak a pedal ale je ji to jedno protoze prachy. A ty si nejveci ubozak sveta. Co chce sukat deti a drogy. Hajzle! Ses ukazkou vsech zasranyho a podelanyho v tydle dobe a celej ten tvuj anacap presne taky. Chci abys umrel!
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2016-09-06 12:19:54 Titulek: odpoved pro Antiurzu
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz
Vždy mě potěší, když vidím, že na mé stránky píší vytříbení lidé na výši.
Chcete-li vědět, jak prcá slečna Sladkovská, využijte svého neodolatelného šarmu, sveďte ji a zjistěte to; přeji hodně štěstí.
Ohledně toho převlékání tipuji, že s ohledem na to, jak ráda si hraje a miluje LARPy, tak když ji namotivujete, což jistě snadno zvládnete, možnosti jsou nevídané.
A konečně doporučuji nějaké kurzy trollení od Marka Nováka, to je daleko vyšší skiller než Vy.... i když poslední dobou mu to už taky nejde jako za starých časů xD
Autor: Antiurza (neregistrovaný) Čas: 2016-09-06 12:02:38
Ale ja chci vedet jak prca a jestli se prevlika za malou holcicku aby ti stal!!
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2016-09-06 09:48:04 Titulek: odpoved pro Antiurzu
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz
Můj milý Antiurzo,

musím říci, že se ztrácíte ve stínu Marka Nováka, jenž trollí mnohem lípe a zábavněji.
A nyní k Vašim otázkám: Slečna Sladkovská mi doma občas pár cigaret vykouří; a je nejen dobrá, ale dokonce nejlepší sekretářka, jakou si lze představit.... kdybyste viděl, jak třeba vkládá na Mises články.... jedna báseň!

Přeji hezký den,
Urza
Autor: Antiurza (neregistrovaný) Čas: 2016-09-06 09:37:05
Kategorie: » Fantasy & Sci-Fi «
Hej pedale kouri ti Sladkovska kdyz je ted ta tvoje sekretarka? A je dobra?
logo Urza.cz