hamburger menu
Přihlásit se

Kniha návštěv Urza.cz







Bez přihlášení podléhají vaše příspěvky schvalování admina;
chcete-li příspívat rovnou, přihlašte nebo zaregistrujte se zde.

Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2015-07-16 09:39:58 Titulek: Odpoved pro aru
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Buďte pozdraven!


Na dílech ekonomů rakouské školy je skvělé to, že jsou stále aktuální; on už Mises řešil mnohé problémy, se kterými se potýkáme teď.

Z toho důvodu také nevím o nikom, kdo by v dnešní době psal pouze čistě o ekonomii z rakouského pohledu (protože to už napsáno je). Nyní píší lidé spíše o věcech, které z toho vyplývají. Velmi doporučuji například knihu Obhajoba neobhajitelného od Waltera Blocka. Z těch starších autorů doporučuji Misese a Rothbarda, naopak moc nedoporučuji Hayeka (jeho pozdní díla jsou trochu etatistická a všechna jeho díla považuji za trochu zmatená); z těch novějších Hoppe, Kinsella, de Soto, naopak extrémně nedoporučuji Molyneuxe (jakkoliv je uznávaný anarchokapitalistický autor, já jeho díla považuji za naprosto diletantská a hloupá).

Na youtube videa moc nekoukám (obecně radši čtu, než koukám), zajímavé diskuse jsou celkem na D-FENSově weblogu (chcete-li se setkat s širokou názorovou paletou a mnoha oponenty; čistí libertariáni jsou tam v menšině), webu LvMI (tam je většina libertariánů, takže spíše teoretické diskuse o jednotlivých pohledech na věc), dále zakládáme nový web Jáma pekelná (tam zatím diskuse moc nejsou, ale můžete začít, budu jedině rád xD).

Linky na tyto (a mnohé další) weby jsou tady:
http://urza.urza.cz/index.php?show=links


Mějte se hezky a přeji příjemné čtení,
Urza
Autor: aru (neregistrovaný) Čas: 2015-07-15 21:26:24
Zdravím Urzo,
můžete doporučit k přečtení nějaká aktuální díla ekonomů rakouské školy? Případně pokud máte nějaké zajímavé odkazy na blogy, diskuze na youtube a podobně, nebudu se zlobit.

Děkuji.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2015-07-15 19:16:22 Titulek: Odpoved pro R.M.
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz
Skvěle, to mám radost xD
Autor: R.M. (neregistrovaný) Čas: 2015-07-15 12:26:57
Díky za odkaz Urzo. Ty stránky jsou zajímavé, začal jsem na anarchokapitalismu a prošel i ty další. Je to zajímavý čtení. Ještě se k tomu vrátím.
logo Urza.cz