hamburger menu
Přihlásit se

Kniha návštěv Urza.cz







Bez přihlášení podléhají vaše příspěvky schvalování admina;
chcete-li příspívat rovnou, přihlašte nebo zaregistrujte se zde.

Autor: Urza Čas: 2024-05-31 16:41:42 Titulek: prosba o odpověď
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Odpověď pro Your Kamma Voice bohužel přesahuje mé časové možnosti; nechci číst tak dlouhý příspěvek, zejména v angličtině.
Kdyby někdo chtěl odpovědět, budu rád.
Autor: Urza Čas: 2024-05-31 16:38:24 Titulek: odpověď pro Toma
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Není tomu tak; zjistěte si něco o nepřátelském clearingu (příklad Bank of Scotland a Royal Bank of Scotland), to tento problém řeší.
Autor: Ferda Šiška (neregistrovaný) Čas: 2024-05-31 13:48:25 Titulek: Ankap: Školství
Web: www.skype.com Mail: liunh v doméně seznam.cz Kategorie: » Svobodný přístav «
Dobrý den, pane Urzo, prdí Vám smrdel a včera jsem si v Ohiu koupil grimmace shake ale byl Vaším voličem fannum taxnut. Jmenovala se Livy Dunn a protože nejsem Baby Gronk, tak kvůli její obrovské gyattě jsem ji rizznul. Potom mě goonovala 3 hodiny a po cestě domů jsme edgeoval. Nakonec ale můj edging streak zmařil Duke Dennis a Kai Cenat se skibidi Toiletem.
Autor: Your Kamma Voice (neregistrovaný) Čas: 2024-05-30 20:33:00 Titulek: And then what?
Mail: almatron v doméně posteo.net Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Hi; firstly, sorry about bothering you with English. Alas, my Czech has been completely idle for the last 50 years and so I lack a lot of the topic-specific terminology. I am just stopping by, since I find it quite refreshing to see someone - and particularly someone this young - to delve so deeply into such a hefty topic. Just try to say "philosophy" at any public place and you will see the stampede at all the exits. Anyway, in the way of inspiration, we have much in common in spite of my iron-clad and I'd say well-reasoned conviction that anarcho-capitalism is a philosophy for the ivory towers of academia mystics who never had to make a living in the real world. What then it is I see as the common part? Unless I have drawn utterly wrong conclusion from my brief and spotty readings in here, the common part is the biggest quest the mankind has struggled with since its birth - the answer to the question "how to live together in a communal peace and individual freedom". And I shall advance that I have much to say on this theme. Beginning from the Antiquity to Aquinas, Magna Carta, John Locke, Founding Fathers of the American Republic, John Smith, David Ricardo, John Stewart Mills, Karl Marx - until today's return to rentier-driven economics of the Chicago School that will end our civilization. (by the economics I mean here the philosophy of resource allocation behind any particular type of economy, by which I mean the system of production and consumption of value - I may be wrong but Czech it seems does not make that difference, using the same word for both). And if we go deep enough into the study of economic drivers behind our aggression-founded civilization we cannot fail to recognize that - since its inception - it is the struggle between two types of economies - productive, which sustains our life as Homo Sapiens, and financial, which hangs on and around the productive economy like a parasitic vampire and, once it attaches itself, it by its very nature cannot do any other than to bring its downfall. This nature is so simple that most people would never accept that it is indeed so. It can be reduced to the maxim that is known as the Hoskin's law: "The man who borrowed ten and promised to return eleven has committed to the impossible." Or less enigmatically, interest is a mere accounting trick that does not exist in the real world and therefore can never be paid - except by borrowing more - again on interest.
But much likely I am already overtaxing your patience here and so I shall wrap up.
All I am actually eager to ask is, where do you wish your efforts to lead? Is there any particular visionary outcome here or are we just listening to ourselves speak?
If you have that answer, please let me know at my e-mail. I will be happy to share much of the background for my position on the proper reply to the most serious question the mankind has never solved - the society of Sovereign Men who prosper by living together in unshakeable peace while enjoying a total individual freedom.
May you always be well, happy and peaceful. This is Your Kamma Voice, signing off.
Autor: Tom (neregistrovaný) Čas: 2024-05-29 16:32:39 Titulek: Ankap: Ankap web
Mail: tomasuberuber v doméně gmail.com Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Mýlíte se ve zlatém standardu. Jeho podstata je totiž v tom, že zlato fyzicky koluje, nikoli pouze v tom, že je vzácné. Vaše myšlenka zlatých rezerv bank je snadno zneužitelná, protože zlato nelze označit a banky si ho mohou půjčovat pro oklamání auditu. A když to praskne, budou to muset zaplatit všichni, protže okradení se budou domáhat spravedlnosti v situaci, kterou nemohli ovlivnit. Peníze, případně jejich rezervy, musí být veřejné, jako např. Bitcoin, toho by šlo dosáhnout třeba online webkamerami na zlaté cihly, ale to je dost kostrbaté řešení. Určitě nelze zlato jen držet v sejfu, to jsme tam, kde jsme byli.
Autor: Urza Čas: 2024-05-20 18:56:41 Titulek: odpověď pro Karla z lesa
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Dobrý den.
Doporučuji si krom vystoupení v TV prostudovat i tyto stránky Urza.cz; zjistíte, že mnoho předpokladů, které jste si o mně utvořil (a já Vám to určitě nezazlívám, tomu se jen těžko vyhneme), jsou v přímém rozporu s tím, co tvrdím.
Autor: Karel z lesa (neregistrovaný) Čas: 2024-05-20 10:15:11 Titulek: reakce na TV vystoupení
Mail: kaba v doméně volny.cz
Dobrý den,
náhodou jsem shlédl vaše vystoupení ve včerejší TV debatě. Pro mě mírně bizardní, ale byl jsem velmi rád, že jste se mohli ve veřejnoprávní TV projevit. Těší mě, že se místo anarchistů, zhulených někde ve squatu, věnujete obecným tématům a nyní dokonce vidím, že i s duchovním rozměrem......Chápu, že jste mlád a asi zdráv,pročež máte "kapitalistické" názory ,jaké máte. Možná bych vám v podobném věku dával zapravdu, i když já bych si asi v mládí z několika možných politických utopií zvolil spíše utopii jakéhosi duchovního komunismu....proč považuju, bohužel, vaše postoje za utopické? To proto, že jako jakýkoliv "revolucionář" počítáte s jakousi automatickou svatostí vašich soudruhů a potažmo vlastně všech lidí, které byste chtěl zahrnout do své vize....To je ale zcela zásadní omyl všech progresivistů a pro mě logická krátkozrakost a fantazijnost mládí.......Pojem utopie ale nevnímám posměšně. Jsem zastáncem toho, že je třeba stále směřovat k těm nejkrásnějším ideálům, jakých jsme schopni, byť nejsou pro naprosto nedostatečnou úroveň současného duševního vývoje populace realizovatelné.....Přeju vám, ať vás víra v to nehezčí na vašich ideálech neopustí, jakkoliv se v širší populaci neprojeví.......Zdraví Karel z lesa
Autor: Urza Čas: 2024-05-19 19:17:49 Titulek: odpověď pro Rule
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Dobrý den.
Myslím, že jsou anarchisté (nechtějí stát) a etatisté (chtějí stát); totalitáři jsou podmnožinou etatistů, protože chtějí stát, který ovládá prakticky všechny aspekty našich životů.
Autor: Rule (neregistrovaný) Čas: 2024-05-18 19:54:39 Titulek: Anarchie vs. totalita
Dobrý den, v debatě o školství (část druhá) podle mě nebylo z vaší strany korektně odpovězeno na otázku, zda existují jen dva druhy lidí, jedni, co jsou anarchisti, a druzí, co jsou totalitáři (tedy lidé, kteří vždy a ve všem poslechnou stát). Existuje podle vás i jiná kategorie lidí, nebo je to v tomto vztahu ke státu jen takto?
Autor: v (neregistrovaný) Čas: 2024-05-14 12:46:25
Bylo by cool kdyby se nějaký libertarián inspiroval tvojí stranou a začal by podnikat v reklamě a nabízel by firmám politickou stranu na míru a dostal by reklamní leták do každé domácnosti a do médií :D
Autor: Urza Čas: 2024-05-05 12:00:24 Titulek: odpověď pro Uranii
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Četl jste třeba Not So Wild, Wild West?
Autor: Urania Čas: 2024-05-05 10:51:41 Titulek: Ankap: Existence anarchie
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Dobrý den, neznáte nějakou knihu nebo jiné zdroje na téma Existence anarchie? Myslím o anarchistickém období Islandu, Irska nebo divokého západu? Díky
logo Urza.cz