hamburger menu
Přihlásit se

Kniha návštěv Urza.cz







Bez přihlášení podléhají vaše příspěvky schvalování admina;
chcete-li příspívat rovnou, přihlašte nebo zaregistrujte se zde.

Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-31 15:22:42 Titulek: odpověď pro Mamuta
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
"Anarchokapitalismus uznává římské právní pojetí majetku- zjednodušeně: Když něco najdu první a nikomu známému to nepatří, je to moje. Ze stejné logiky dobýval Řím svět, ze stejné doktríny byli vyvražděni indiáni v Americe. Dokud budou lidé takto uvažovat, nikdy na světě nebude mír."
To je absolutní nesmysl; tohle není v souladu s NAPem a s ankapem to ani náhodou nesouvisí (a mimochodem Indiány vyvraždily státní armády).

"Je legitimní v anarchokapitalismu přivlastnit si nový kontinent, když jsme ho objevili první či využít lidi a přimět je pro mě pracovat, protože zrovna mohu a těm lidem nic jiného nezbývá?"
Samozřejmě, že ne; vždyť to snad jasně plyne z té kapitoly "Princip neagrese", na kterou reagujete.
Autor: Mamut (neregistrovaný) Čas: 2021-10-30 19:30:44 Titulek: Ankap: Princip neagrese
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Zdravím!
O anarchismus se zajímám už asi 15 let. Z vašeho podhledu ale o ten "levicový", tedy ten, který v počátku ideově sestrojili lidé jako Kropotkin, Bakunin, Proudhoun a pod. On se s tím vaším pojetím poměrně shoduje, až na jednu podstatnou věc- většinou neuznává soukromé vlastnictví výrobních prostředků a velkých pozemků. Jeho cílem je bez-státní společnost založená na SOLIDARITĚ, nikoliv ale na vlastnickém právu jedince a penězích.
Anarchokapitalismus uznává římské právní pojetí majetku- zjednodušeně: Když něco najdu první a nikomu známému to nepatří, je to moje. Ze stejné logiky dobýval Řím svět, ze stejné doktríny byli vyvražděni indiáni v Americe. Dokud budou lidé takto uvažovat, nikdy na světě nebude mír.
"Nic na tomto světě ti úplně nepatří a vše, co nyní máš, o to se rozděl." je staré indiánské přísloví.
Jak můžeme vlastnit půdu, když jsme ji nevyrobili? Jak můžeme vlastnit velké továrny, když je postavili lidé z pohrůžky hladu?
A jak se na tohle díváte vy? Je legitimní v anarchokapitalismu přivlastnit si nový kontinent, když jsme ho objevili první či využít lidi a přimět je pro mě pracovat, protože zrovna mohu a těm lidem nic jiného nezbývá?
Děkuji za opdověď, přeji pěkný večer.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-25 01:10:15 Titulek: odpověď pro jenecka
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Díky; těší mě, že najdu shodu s někým, kdo působil 20 let ve školství.
Autor: mirefek (neregistrovaný) Čas: 2021-10-24 00:02:40
Kouknul jsem se na tu diskuzi s Křížem, je fakt, že zejména ze začátku to téma celkem probíráte. Jinak mě u Kříže celkem zarazilo, že byl proti svobodě slova socialistů.
Autor: Jonáš Original (neregistrovaný) Čas: 2021-10-23 14:17:38 Titulek: odpověď pro Urzu
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Díky za odpověď.
Autor: jencek (neregistrovaný) Čas: 2021-10-23 12:46:33 Titulek: Ankap: Drogy
Mail: jan.ruzicka.vsb v doméně gmail.com Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Moc pěkné čtení, pod toto bych se podepsal. Jinak jsem četl i další části a tam kde se cítím trochu jako odborník (20 let jsem působil ve školství) mám také naprostou shodu. Věřím tedy že i další části, kde se necítím jako odborník, jsou dobře promyšleny. Děkuji velice za tuto aktivitu a přeji hodně zdaru.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-22 23:51:30 Titulek: odpověď pro Jonáše Original
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Dobrý den.

Je pravda, že Václav Havel byl jedním z oponentů minulého režimu, což je určitě dobře.
Na druhou stranu v režimu novém (zejména ke konci svého života) vystupoval dosti pro-socialisticky a proti-svobodně.
Krom toho byl dle mého názoru pokrytec; celkem výstižně je to popsáno třeba tady (byť se mi nelíbí styl, jakým je to psané):
https://dfens-cz.com/forum-2000-aneb-jak-pan-havel-do-vychodnich-cech-cestoval/
Autor: Jonáš Original (neregistrovaný) Čas: 2021-10-22 20:01:03 Titulek: Václav Havel
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Dobrý den pane Urzo.

Ve svém nedávném příspěvku na FB jste napsal, že nemáte rád Václava Havla. Chtěl bych se zeptat z jakých důvodů? Nemyslíte, že vykonal kus práce za větší míru svobody?
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-22 16:18:46 Titulek: odpověď pro mifereka
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Totéž bych mohl říct o dominantních hráčích: Neházejte všechny do jednoho pytle.
Každopádně ať už se na to podíváte jak chcete, pak sviňárny, které napáchaly státy, VÝRAZNĚ převyšují sviňárny, které napáchaly dominantní hráči.

Nevím, napadá mě rozhovor s panem Jochem či Romanem Křížem, to jsou určitě minarchisti (ale bude jich tam víc).
Autor: mirefek (neregistrovaný) Čas: 2021-10-22 16:03:23
Upozorňovat na války / genocidy mi přijde nefér -- nelze házet všechny státy v historii do jednoho pytle. A co se týče "možnosti", že to bude lepší, to je vždycky risk-management s ohledem na to, jaká je pravděpodobnost, že to bude horší, a hodnocení jak moc horší (tam se lišíme).

Co se týče rozhovorů, doporučíte nějaký k tomuto tématu?
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-21 13:50:50 Titulek: odpověď pro mirefeka
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Nevím, jestli podceňuji; spíš nezavírám oči před sviňárnami, které jsou schopny udělat státy celkem kdykoliv (a nejen proto, aby si udržely monopolní postavení). Války, genocidy, masové vraždění… tohle máte celkem jisté; a oproti tomu je MOŽNOST, že se něco nepodaří. To mi přijde lepší vsadit na tu možnost.

Rozhovory s minarchisty ve Studiu určitě už byly.
Autor: mirefek (neregistrovaný) Čas: 2021-10-20 21:41:46 Titulek: Re: Minarchista, Urza
Jinak, Urzo, nechtěl bys na tohle téma (jak ancap vede / nevede k autokracii) udělat rozhovor s nějakým minarchistou, kterého jsi navzdory svému vtipu ani po půl roce nekonvertoval? Jsem přesvědčen, že nějaké najdeš.
Autor: mirefek (neregistrovaný) Čas: 2021-10-20 21:16:50 Titulek: Re: Minarchista, Urza
Tenhle argument už jsem na Urzu taky zkoušel. Přijde mi, že podceňuje, jaké sviňárny můžou dominantní hráči na bezpečnostním trhu dělat proto, aby se staly monopoly. Navíc takto vzniklý stát bude s největši pravděpodobností autokratický (protože firemní struktura taková většinou je), takže za mne ještě horší než demokracie (byť uznávám ancap námitky k ní).
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-15 14:27:56 Titulek: odpověď pro Minarchistu
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Mrkněte na přednášky o volnotržním soudnictví a polycentrickém právu, tam to rozebírám. Ankap nestojí na NAPu ve smyslu, že by se jen automaticky čekalo, že to všichni lidé budou dodržovat, ale že k tomu i nastavuje incentivy.
Autor: Minarchista (neregistrovaný) Čas: 2021-10-15 14:12:29 Titulek: Odpoved pro Urzu
2urza - Neargumentuji tim vlastne protini ankapu. Spise rikam, ze se obavam, ze by se evoluci spolecnosti doslo do stejneho bodu, ve kterem jsme dnes. Tim nechci tvrdit, ze silny stat je dobre, to ani omylem, naopak. Obavam se, ze tvuj system ankapu hodne stoji na NAPu. Je to pekne, ale dost to podle mne precenujes. NAP je super, pokud jej populace dodrzuje. Pokud jej (treba i jen v male mire) dodrzovat populace nebude, neni vymahatelny. Pak si lide reknou, ta nova monopolni bezpecnostni agentura sice porusuje NAP tim, ze se jejim klientem automaticky bez souhlasu stavate na zaklade bydliste (narozeni do daneho prostoru, atd.), ale co, konkurenci nemame a platime jim vlastne jen treba desatek. :-D a jsme tam, kde jsme byli.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-14 23:21:30 Titulek: odpověď pro Rala
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
A jak hlubokou úvahu jste provedl? Hlubší než jste našel na těchto stránkách, které jste si komplet prostudoval, ale nepřišly Vám dost hluboké? xDD
Autor: Ral (neregistrovaný) Čas: 2021-10-14 23:09:53 Titulek: Ankap: Web
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Zajímavé, ale nereálné. Při realizaci tohoto hnutí by dřív nebo později došlo k nepokojům. Při hlubší úvaze by tomuto neblahému činu došlo.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-13 08:18:19 Titulek: odpověď pro Minarchistu
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Samozřejmě napadlo. Akorát jsem u toho nezůstal a šel v úvahách ještě dál.
Napadlo Vás někdy, že stejný argument šel svého času použít pro každý společenský jev (tedy například i pro otrokářství), ergo i kdyby to byla pravda, rozhodně to není argument pro zachování toho stavu, protože jinak by se společnost přestala vyvíjet?
Nedává totiž smysl argumentovat evolucí pro současný stav proti změnám, jelikož evoluce v sobě zahrnuje neustálé změny (a pokusy o ně).
Autor: minarchista (neregistrovaný) Čas: 2021-10-12 22:22:51 Titulek: Stat jako dusledek evoluce
2urza - Napadlo te nekdy, ze stat je vysledkem socialni evoluce, ktera proste vygenerovala tuto strukturu, protoze je jista mira centralizace vyhodna? Vim, ze stat z definice nesplnuje NAP, ale kdyz je majoritni konsensus, tak je to proste kazdemu jedno? A opt-out neni, protoze si to stat nepreje? Stat je proste bezpecnostni agentura s monopolem na danem uzemi, ktera kasle na NAP. Osobne se domnivam, ze i kdybychom zavedli ankap, opet se po case evolucne dojde k nejake forme statu.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-12 21:39:31 Titulek: odpověď pro Kosatku
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Mrkněte na nás YouTube Kanál Svobodného přístavu, playlist Anarchokapitalismus v (de)Centrále, tam je záznam z mé přednášky o duševním vlastnictví.
Krom toho je tam přednáška o polycentrickém právu a další o soudnictví a vymáhání práva jsou v playlistu Anarchokapitalismus v Polis (to sice není o duševním vlastnictví, ale o právu v ankapu).
Autor: Kosatka (neregistrovaný) Čas: 2021-10-12 21:30:53 Titulek: Autorské právo
Mail: david v doméně kosatovi.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Jak by se ve společnosti, kde neexistuje standardní, všemi a všude přijatelné právo, fungovaly patenty a autorství, co by bránilo komukoliv kopírovat a využívat cizí práci?
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-11 22:42:58 Titulek: odpověď pro Viktora
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Svobodný přístav «
Chápu. Ani já bych ho neměl, kdybych ho nepoužíval k práci.
Autor: Viktor (neregistrovaný) Čas: 2021-10-11 21:07:41 Titulek: veřejné přednášky / akce
nemám a nechci FB
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-11 18:42:14 Titulek: odpověď pro Viktora
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Svobodný přístav «
Zdravím.
Zatím jen na FB Svobodného přístavu v událostech.
Autor: Viktor (neregistrovaný) Čas: 2021-10-11 17:13:53 Titulek: veřejné přednášky / akce
Ahoj, kde najdu přehled plánovaných veřejných akcí / přednášek?
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-10 19:14:03 Titulek: odpověď pro Mirka
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Ostatní «
Určitě je možné i to, že někdo něco odflákl.
Autor: mirek (neregistrovaný) Čas: 2021-10-10 18:58:29 Titulek: reakce na Urzu
Mail: bolinapb v doméně seznam.cz
To celkem chápu, ale při počtu hlasů jeden (možná dva, tři) to za chybu moc nepovažuji. Těžko lístek vyletěl průvanem z okna. Spíš někdo usoudil, než aby se obtěžoval nějakou další kolonkou tak to vyhodil. Až zas někdo bude hlásat oblíbenou mantru že na každém hlasu záleží, tak na něj budu mít chuť vzít klacek.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-10 18:45:03 Titulek: odpověď pro Mirka
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Ostatní «
Myslím, že při počítání tak velkého množství lístků nemůže nedocházet k chybám. Ale díky za upozornění.
Autor: mirek (neregistrovaný) Čas: 2021-10-10 18:38:16
Mail: bolinapb v doméně seznam.cz
Ačkoliv v názvu stojí "nevolte", tak jsem vám to hodil. Jaké bylo moje překvapení, když jsem se dnes podíval na výsledky svého volebního okrsku (kolik nás pošetilců bylo) a tam počet hlasů pro Urzu byl nula. Podotýkám, že lístek byl na tuty platný. To opravdu přispívá k důvěře v systém. Má-li někdo zájem se v tom porýpat tak jde o Příbram, okrsek 27. Jsem ochoten to kdekoliv odsvědčit.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-10 18:35:37 Titulek: odpověď pro Mrkviczku
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Zdravím.
Nevím, jestli se ptáte na reálný ankap, nebo na NAP (princip neagrese).
V případě ankapu by to celé asi záviselo na konkrétní společnosti a kultuře.
Co se týče NAPu, tak ten se na zvířata nevztahuje (ani nemůže s ohledem na to, jak je koncipován).
Autor: Mrkviczka (neregistrovaný) Čas: 2021-10-10 18:17:01 Titulek: Veganství
Mail: t.zlatohlavek v doméně gmail.com
Zdravím,
jak se kouká anarchokapitalismus na veganství ? Na toto téma jsem na youtube nenašel žádné video, tak by mě to zajímalo, je vidět, že že anakap se hodně dívá na svobodu, práva a zodpovědnost jedinců - lidí, co ale zvířata?
Je zde vždy trochu konflikt toho že člověk bude chtít zvíře jíst/chovat/vraždit což ale zvíře samozřejmě nechce být zavražděno a snědeno. Veganství dokazuje že rostlinná strava je plnohodnotnou stravou, tudíž pro člověka není nutné konzumovat jiná zvířata.
Já s myšlenkami anakap souzním, ale pokud by někdo měl právo zabíjet zvířata, měl bych pak mít možná právo to zvíře bránit, aby mu nebylo ublíženo? Protože právě ctím právo zvířat na život a také to že zvířata nejsou majetkem, ale také bytostmi které si zaslouží co nejvíce svobodný život.
Autor: Arachné (neregistrovaný) Čas: 2021-10-09 20:38:59 Titulek: Arachnokapitalismus
Web: kde.sou Kategorie: » Kniha hostů «
Čau,

zakládám úplně nový politický směr -- arachnokapitalismus, v němž bude všechno víceméně stejné, ale jako měna poslouží pavouci.

Živí pavouci. Jde mi o to, aby ženské začaly před penězi utíkat s pištěním a abych jako týpek bez peněz měl konečně šanci smočit. Ti největší dnešní chudáci budou alfasamci, protože nebudou mít kapsy plné pavouků. A jediné další legit médium směny krom pavouků budou ženy.

Chci se ale ujistit, že mě nebudeš žalovat za porušení autorských či jiných práv. Nerad bych kvůli odškodnění přišel i o těch pár drobných pavoučků a stejně nerad bych platil takhle složitě vydobytými ženami.

Díky, Arachné
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-09 20:29:11 Titulek: odpověď pro Zbyška
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Zdravím.
Nechceme sice ničí hlasy, ale když nám je hodili, je to jedno, dokud to není na žádný státní příspěvek.
Jinak pro mě není průchodná žádná cesta, která obsahuje získávání mandátů; ale ať to klidně dělají jiní, pokud chtějí.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-09 20:27:51 Titulek: odpověď pro N.N.
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Poslal jsem Vám ebook zdarma; když si ho přečtete, možná z toho bude plynout, proč to není "proti libertariánství".
Autor: Zbyšek (neregistrovaný) Čas: 2021-10-09 19:59:06 Titulek: Ankap: Web
Mail: hzbysek v doméně seznam.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Zdravím, jak se dívám na výsledky voleb, stejně vám to někteří hodili i v rozporu s vaším přáním. I přes mé zásadní výhrady vůči vašim představám předkládám možnost, jak by snad mohlo být možné poněkud zmírnit problém, se kterým se potýkáte nejen vy, ale i já. Co myslíte, byla by taková cesta pro vás průchodná?
https://hlinka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=777079
Autor: N.N. (neregistrovaný) Čas: 2021-10-09 14:46:41 Titulek: Urzovo pokrytectví
Nerozumím:
a) Proč chcete e-mail kvůli eBooku. Proč není dostupný přímo ke stažení?
b) Proč šmírujete uživatele přes Google Analytics a Google reCaptcha?
To samo je proti libertariánství.
Zásadně porušujete GDPR, které jako (nad)státní předpis asi nechcete respektovat :-D
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-08 22:52:12 Titulek: odpověď pro KP
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Dobrý den.

Andrej Babiš má zvýhodněnou pozici právě kvůli státu, ne trhu.
Nechceme prosazovat ankap v poslanecké sněmovně; vždyť jsme se zavázali vzdát se každého mandátu. Chceme pouze kandidovat. Naše důvody jsme uváděli v mnoha rozhovorech na toto téma, já třeba naposledy v DVTV, můžete si to tam poslechnout.

Mějte se,
Urza
Autor: KP (neregistrovaný) Čas: 2021-10-08 22:08:34 Titulek: Proč volební lístky?
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Dobrý den,

zajímavá teorie. Baví mě přemýšlet o běžných situacích, které jsou dnes ve státním zřízení “funkční” a jsem na ně zvyklý a převádět je do mé představě o anarchikapitalismu. Diky.

Děsí mě však představa Andreje Babiše ( a obecně dalších najetých a mocných / toužících po moci) který v ankapu koupil “co chce” a koho chce, protože by mohl.

Mam otázku, proč a za jakým účelem jste zvolil volební lístky jako médium pro rozšíření povědomí o vaší činnosti? Přijde mi (po shlédnutí jednoho videa) nelogické prosazovat ankap ve státním zřízení v poslanecké sněmovně. Chtěl bych rozumět vaší motivaci prokousat se založením hnutí (nebo jste strana? ) aby jste se stal registrovaným politickým hnutím a podal kandidátní listiny. Jde mi o princip “použijí systém ve svůj osobní prospěch”. Je to tak? Jak to vnimate vy? Ve kterých volebních krajích jste kandidoval?

Dekuji za odpověď.
Kryštof.
Autor: Suky (neregistrovaný) Čas: 2021-10-08 21:48:02
Dobrý den.

Kdybyste náhodou ve volbách dostali 1.5% hlasů, měli byste získané peníze věnovat na ty, kteří mají to nejmenší zastání - tj. koně a psy v útulcích. To je mé přesvědčení a vsadím Marteny, že by to odsouhlasila spousta dalších lidí.

S pozdravem
Suky
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-08 12:58:45 Titulek: odpověď pro Anona
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Svobodný přístav «
Zdravím.

Máme spoustu jiné práce.

Mějte se,
Urza
Autor: Anon (neregistrovaný) Čas: 2021-10-08 12:46:43
Zdravím Urzo,
A ještě mě napadl jeden dotaz:
Neplánujete zkusit sepsat jen tak pro porovnání opravdovou Listinu práv a svobod člověka se zakomponováním vlastnických práv, NAPu apod a vlastně mít jednoduše sepsaný tento jeden dokument, kterým by se, pokud jsem pochopil správně vaše přednášky, daly nahradit veškeré existující zákony a regulace?

Přijde mi, že by to pro případnou propagaci myšlenek ankapu mohlo pomoci, jednoduše říct "Hele, tedy je opravodová Listina práv a svobod jak má vypadat, která je Xkrát kratší než ta aktuální, a není potřeba k ní vydat 2 miliony zákonů který teď máme".

Díky předem za odpověď.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-08 09:41:25 Titulek: odpověď pro sinjoroWold
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Kniha hostů «
Mrzí mě, že tam tu cestu nevidíte; dle mého názoru ji ukazujeme.
Autor: sinjoroWolf (neregistrovaný) Čas: 2021-10-07 22:46:26 Titulek: Cesta?
Kategorie: » Kniha hostů «
Zdravím Urzu a náhodné čtenáře této části Knihy hostů.

Nemůžu najít občanku, tak asi nebudu moct odvolit. Váš hlasovací lístek ovšem nabízí jinou cestu. Lze ji někde stihnout ve stručnosti nastudovat, ještě před zahájením šermování procenty v Praze? Proč nyní takové shrnutí přímo na hlavní stránce není nabídnuto, když už je podniknut ten mocný krok oslovení mnoha skrz ty hlasovací lístky? Určitě by se našlo hodně lidí, kteří by se tou "Cestou" chtěli vydat..
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-07 15:31:14 Titulek: odpověď pro Anona
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Svobodný přístav «
Zdravím.
Lightning možná časem; je to docela náročné a máme jiné věci na práci.
Co se týče XMR, adresu lze najít zde:
https://opristavu.urza.cz/
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-07 15:29:46 Titulek: odpověď pro zdenka
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Svobodný přístav «
To je nesmysl; máme transparentní účet.
Autor: Anon (neregistrovaný) Čas: 2021-10-07 13:02:02 Titulek: Adresy peněženek pod videem
Zdravím Urzo,
Díky za všechny přednášky z Polis, alespoň zpětně jsem je shlédnul všechny, musím říct, že mi dost změnily pohled na svět a vnímání ostatních lidí a jejich názorů a pohledů na svět.

K mé otázce - proč a případně jestli máš v plánu přidat pod video více krypto peněženek pro příspěvky?
Za mě by dávalo smysl přidat XMR které sám máš rád, a za mě případně BTC Lightning adresu, kde přispět i nízkou částku nestojí víc na transakci než samotný příspěvěk :-)
Díky.
Autor: Jirka I. (neregistrovaný) Čas: 2021-10-07 13:01:18 Titulek: Zajímavá shoda
Web: www.kolumber.com Mail: info v doméně kolumber.com
Jen tak, z legrace, jsem si vyplnil volební kalkulačku kdesi na Seznamu a vyšla mi shoda s programem Urza 92%
Autor: zden2k (neregistrovaný) Čas: 2021-10-07 10:51:45
Mail: rofl.rofl v doméně seznam.cz
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-07 09:37:42 Titulek: odpověď pro Isabel Lu
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Svobodný přístav «
Zatím to neplánujeme.
Autor: Isabel La (neregistrovaný) Čas: 2021-10-07 09:28:58 Titulek: Jazyk stránek
Kdy budou stránky přeloženy do němčiny? ;-)
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-07 08:41:58 Titulek: odpověď pro Minarchistu
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Ostatní «
Myslím, že to je irelevantní.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-07 08:41:34 Titulek: odpověď pro Indiána
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Asi po každé akci; nezlobte se, na mail se mi nechce.
Autor: Minarchista (neregistrovaný) Čas: 2021-10-06 15:23:29
2 urza - na serverech prepokladam Linux. Zajimalo by mne, co pouziva anarchokapitalist na desktopu.
Autor: Indián (neregistrovaný) Čas: 2021-10-06 13:34:26 Titulek: Svobodná diskuze v reálném světě
Mail: Smifi v doméně seznam.cz
Ahoj, Chci se zeptat jestli se někde scházíte, kde je možná volná debata. Odpověd poprosím do mailu díky.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-06 10:22:36 Titulek: odpověď pro Minarchistu
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Ostatní «
Zdravím.
Díky. Používám obojí, závisí kde, mám víc zařízení.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-06 10:22:03 Titulek: odpověď pro DW
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Dobrý den.
1/ Ta otázka je dost obecná. Ale v obecné rovině si myslím, že globální neznamená nutně centralizované a nedobrovolné.
2/ Anakp není fotbal. Každopádně když se podíváte na videa či texty na dané téma, nejspíš tam naleznete odpověď.
Autor: Minarchista (neregistrovaný) Čas: 2021-10-06 10:03:01
Ahoj Urzo. Preji ti brzke uzdraveni. Btw pouzivas Linux nebo Windows? Diky a zdarec.
Autor: DW (neregistrovaný) Čas: 2021-10-06 08:14:31
Mail: weichert v doméně volny.cz
Dobrý den,
rád bych se Vás zeptal na dvě otázky.
1/ odborníci poukazují na skutečnost, že současné problémy jsou globální a vyžadují globální řešení. Naproti tomu nikdo rozumný nepůjde do podpory jedné vlády z důvodů zneužití moci. Jaký pohled má anarchokap...
2/ i fotbal má svého rozhodčího, kdo jím bude podle anarchokap...
Děkuji Daniel W.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-06 07:58:46 Titulek: odpověď pro Lubomíra
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Zdravím.

Když pomineme, že komunismus byl na rozdíl od anarchokapitalismu vyvrácen na teoretické rovině (dávno předtím, než se to soudruzi snažili implementovat v praxi), anarchokapitalismus rozhodně nepočítá se slušnými a pracovitými lidmi.
Naopak demokracie spoléhá na "dobré" lidi mnohem víc než anarchokapitalismus.
Autor: DisidentLulu (neregistrovaný) Čas: 2021-10-05 17:55:32 Titulek: Článek: Střelba (nejen) ve školách
Sebrat vrahovi vražednou zbraň není řešení.Spise bych se zamislela nad tím, proč jsou lidé tak flustrovani Ono když celý den montujete součástky,pak přijdete domů, otevřete pivo,kouknete na nějakou reality show a ráno opět odcházíte montovat soucastky,z čeho takový člověk může mít radost, nějaký pocit naplnění, něco?Tak prostě vezme pistoli a.....instituce se montují lidem do života,ale když jsou titez lidé ve srackach, neváhají do nich ještě kopnout.
Autor: Lubomír (neregistrovaný) Čas: 2021-10-05 10:29:53 Titulek: Ankap: Web
Mail: lub.ruzicka v doméně protonmail.com Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Ahoj, jsem rád, že někdo přemýšlí jinak, než jde hlavní proud.
Bohužel jsem toho názoru, že anarchokapitalismus má úplně stejnou slabinu jako komunismus.
Protože v realitě nežijí jen pracovití a slušní lidé,ale i spousta vyžírek a zlodějů, kteří jsou schopní celý systém destabilizovat a přetvořit k nepoznání.

Paradoxně existuje na světě místo, kde je v podstatě komunismus praktikován v realitě a jsou to izraelské kibucy, ale zřejmě i tam dopadá jistá míra státní regulace, takže pro anarchokapitalismus to nejspíš nebudou vhodné podmínky.

V každém případě považuji tento směr za zajímavý, ale utopistický, nereálný.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-05 10:08:56 Titulek: odpověď pro Michaelu
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Svobodný přístav «
Dobrý den.
Když složíme mandáty, ta křesla zůstanou ze zákona prázdná, neobsadí je nikdo.
Hezký den,
Urza
Autor: Michaela (neregistrovaný) Čas: 2021-10-05 09:49:12
Mail: lcfrmrrgn v doméně gmail.com
Na Vase web stranky jsem se podivala, protoze(ackoliv normalne nevolim-nemam rada myslenku a akt "odevzdani sveho hlasu") tak tento rok jsem se volit rozhodla a zaujal me Vas volebni hlasovaci listek. Nechci aby muj has byl prerozdelen. Nicmene. Kdyz Vam dam svuj hlas a v nejakem alternativnim ztrestenem universu (lidi uz jsou utahani a pripraveni delat nestadardni rozhodnuti) se dostanete do parlamentu, jak je to ze zakona. Vezme Vam vladnouci strana kresla a dosadi tam sve kandidaty, pokud neakceptujete zadne posty? Pisete, ze nechcete jit do vlady, ze ke svobode se neda provolit(souhlasim) . Nerada bych aby pak treba Vase kreslo obsadil dalsi zaplaceny PES nejakeho oligarchy. Radeji bych tam mela anarchokapitalistu, ackoliv prace ve vlade je zavazujici, nesvobodna a pro psi, kteri radi honi svuj vlastni ocas, nedokazi si predstavit, ze by anarchokapitalsita tak znicil svuj vlastni zivot a touhu po svobode a zodpovednosti za sva vlastni rozhodnuti, ze by se upsal ke korytu a prikoval se tam mosaznym obojkem jako se to dela kravam ve chlive. Dekuji Michaela
Autor: zzzzzzzzzzzzzzzzzz (neregistrovaný) Čas: 2021-10-04 22:17:36 Titulek: Ankap: Web
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
ancap na české politice jsem nečekal :D
Autor: ¨Chudento (neregistrovaný) Čas: 2021-10-04 19:46:40 Titulek: Ankap: Peníze
Mail: kocour95 v doméně sezna.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Peníze jsou pro mě vzácnost.

S pozdravem Chudínský
Autor: Joshua (neregistrovaný) Čas: 2021-10-04 13:31:01 Titulek: New Vegas
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
We can't expect God to do all the work
Autor: mrtvy_lev_Cecil (neregistrovaný) Čas: 2021-10-04 11:23:18 Titulek: Ankap: Hasiči
Mail: cecil.the.lion v doméně seznam.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Psychopati jste. Běžte se léčit.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-04 01:57:26 Titulek: odpověď pro Děbu
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Ne.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-04 01:56:50 Titulek: odpověď pro "Já"
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Právo silnějšího tu máme; a silnější je stát.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-04 01:56:20 Titulek: odpověď pro Milana
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Ostatní «
Dobrý den.
Nerozumím otázce, respektive jejímu smyslu, proč je tu.
Autor: Děba (neregistrovaný) Čas: 2021-10-03 22:05:05 Titulek: dotaz
Mail: bedula11 v doméně seznam.cz
Takže když nemusím komunikovat s úřady, znamená to, že si mohu postavit chemickou továrnu na Pálavě a vypouštět z ní sajrajt kam mě napadne?
Líbí se mi to, postavil bych si pořádnou haciendu v Národním parku Podyjí a vyzdobil bych si ji krápníky z Macochy. Tedy pokud by je předemnou někdo neulámal a svobodně neprodal.
Autor: Já (neregistrovaný) Čas: 2021-10-03 21:02:46
První věc ve vašem zřízení by bylo nedodržování osobního vlastnictví, ale přechod na právo silnějšího.
Autor: Milan (neregistrovaný) Čas: 2021-10-03 20:47:55 Titulek: Vysluhova renta
Mail: kom.i v doméně seznam.cz
Dobry den,mel by mit na rentu narok i ten,ktery slouzil zdarma,nebo jen ti kteri to meli jako povolani a za plat..
Autor: Schwarz (neregistrovaný) Čas: 2021-10-03 17:12:11 Titulek: Ankap: Web
Mail: zdenekschwarzzz v doméně seznam.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Svatá prostoto!! Vy musíte být banda idiotů...ale blahoslavení,chudí duchem
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-03 06:53:12 Titulek: odpověď pro Martavog
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz
Jde o nevlastní děti.
Autor: Martavog (neregistrovaný) Čas: 2021-10-03 05:34:59
Mail: martavog v doméně seznam.cz
Píšete,že p.Urza vychoval tři děti. Přitom je mu 34 let.Tak nechápu, jak to bylo myšleno?? Nesedí mi to časově a pokud jim neni 18 let a vice, to už jsou vychované??
A navíc já zastávám názor, že děti vychováváme po celý život.
Můžete mi to, prosím,objasnit??
Autor: tomas103 (neregistrovaný) Čas: 2021-10-02 21:19:10 Titulek: jojo
Kategorie: » Ostatní «
byl jsem tu
Autor: Lenka Láskorádová (neregistrovaný) Čas: 2021-10-02 21:15:47
Kategorie: » Svobodný přístav «
more, mně se tam prostě nevejde moje plachetnice. Měl by být Váš přístav trošku lépe rekonstruován :-)
Autor: 69420 (neregistrovaný) Čas: 2021-10-02 21:13:48 Titulek: jojo
Kategorie: » Křesťanství «
more nevěř tomu, úplně pointless věc
Autor: ůoiebfiůsbg (neregistrovaný) Čas: 2021-10-01 20:35:45 Titulek: Ankap: Web
Mail: ptpt v doméně volny.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Vy byste potřebovali, aby vám někdo rozkopal prdele.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2021-10-01 20:17:19 Titulek: odpověď pro DisidentaLulu
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Víte, to máte tak… když se o lidi tolik stará stát, nemají moc důvod být zodpovědní; když se o ně bude starat méně, více méně tím tu zodpovědnost získají.
Autor: DisidentLulu (neregistrovaný) Čas: 2021-10-01 18:01:13
Mail: luckazvol v doméně seznam.cz
Dobrý nápad.Ale když pozoruji lidi, čtu febaty na fb,jak jeden druhému radí pomalu i jsk správně prehnout hajzlpapir... Myslíte, že tato společnost je schopna nějaké nezávislosti a zodpovednosti? Možná jednou přijde čas,ale nyní nejspíš ne.
Autor: Jogurt (neregistrovaný) Čas: 2021-10-01 17:29:53 Titulek: debaty
Mail: martin.muller7 v doméně seznam.cz
tak uz jsem videl 3 debaty, jedna s Martinem a jedna s Terezou,snad mi zadna dalsi neutekla, a musim rict, ze Tereza mile prekvapila. Dost me pobavil pan Volny, ktery se asi stane a anarchokapitalistou :D
Autor: Martavog (neregistrovaný) Čas: 2021-10-01 07:01:31 Titulek: Ankap: Web
Mail: martavog v doméně seznam.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Škoda jen, že změna musí nastat v lidech a ne v systému.
Takhle je to jen scifi u utopie.
Doporučuji podívat se na film vesnice z roku 2004.
logo Urza.cz