hamburger menu
Přihlásit se

Kniha návštěv Urza.cz







Bez přihlášení podléhají vaše příspěvky schvalování admina;
chcete-li příspívat rovnou, přihlašte nebo zaregistrujte se zde.

Autor: Organix (neregistrovaný) Čas: 2024-02-26 12:46:40 Titulek: Ankap: Ankap web
Mail: paces v doméně uochb.cas.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Zdravím a díky za myšlenky. Podle mě si jistou formou anarchokapitalizmu už lidstvo prošlo. Skočilo to ale feudalismem - za mě asi nejhoším možným zřízením. Je zde totiž velké riziko hraničící s jistotou, že jakmile nastane nějaká forma bezvládí, uchopí moc samozvaný mocipán. Ve fungujících současných zřízeních (rozuměj, tak kde se dá žít). Se to hodně hodně řeší ... viz. např US ústava kde je velká část věnována tomu aby někdo nemohl nevratně uchopit moc. O.
Autor: Mira a Sláva (neregistrovaný) Čas: 2024-02-23 17:58:02 Titulek: Urza
Mail: miroslav33centrum v doméně centrum.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
ahoj a zdravím Vás všechny, chce to svobodu, spravedlnost, jistotu práva, zdravotnictví, školství a zabezpečení každé bytosti.
Bohužel již od antiky jsou problémy pořád stejné. Není to v systému, ale v srdcích lidí. Každý kdo nemá svědomí a bude mít příležitost zničí co se dá, rozkrade, spolčí se a pak si utvoří zákony a vše důležité uplatí, aby opečovával jen jedny samozvanou elitu. Obrana neexistuje. Proto bude program přenastaven. S pozdravem, Miro Slav
Autor: Urza Čas: 2024-02-22 01:34:43 Titulek: odpověď pro Rule
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Dobrý den.
Je tam hodně otázek smíchaných dohromady; o tom, jak se děti učí číst a psát samy, hodně mluvím o besedách s Gabrielou.
A to „vedení“ je sporné; ono záleží, co přesně to znamená, navíc se tam liší NAP od praktického ankapu, pak to konkrétní provedení a vůbec ta otázka je tak nejasná, že jakákoliv odpověď na ni by byla spíše zavádějící.
Asi mi nedává smysl tohle rozebírat tímto způsobem, bylo by to spíš na nějakou diskusi. Nechcete se na to zeptat někde na livestreamu nebo přednášce?
Autor: Urza Čas: 2024-02-22 01:32:50 Titulek: odpověď pro Šímovec
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Svobodný přístav «
Zvážím to, díky.
Autor: Rule (neregistrovaný) Čas: 2024-02-13 01:30:32
Dobrý den, zajímá mě otázka dětí a školství v kontextu anarchokapitalismu. Pokud někdo například nechce učit děti vůbec nic, ani číst a psát, je to z vašeho pohledu něco, čemu se nemá bránit? Myslím tím, zda mají rodiče právo vést své děti k tomu, že nebudou umět číst a psát?
Autor: Šímovec (neregistrovaný) Čas: 2024-02-12 16:59:06
Já bych si dal nový rozhovor s profesorem Šímou. O rakouské ekonomii a tak.
Autor: Urza Čas: 2024-02-08 11:02:43 Titulek: odpověď pro Martinooo
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Svobodný přístav «
Jo, toho bych měl někdy ve Studiu rád.
Autor: Urza Čas: 2024-02-08 11:02:27 Titulek: odpověď pro herma
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Svobodný přístav «
Já se trochu obávám, že bychom se v tom nepotkávali; jemu jde o vývoj AI, jde na to takovou tou etatistickou cestou, ale myslím, že jen proto, že moc jinou nezná… Takže bych ten rozhovor spíše směřoval právě k tomu, on zas k AI, moc bychom se mnedle nepotkávali.
Autor: Martin000 (neregistrovaný) Čas: 2024-02-08 02:15:37 Titulek: Návrh hosta
Kategorie: » Svobodný přístav «
Ahoj Urzo, nepřemýšlel jsi o rozhovoru s Pavlem Moricem? Viděl jsem s ním podcast na Brocast, a přijde mi ti hodně blízko, co se týká práce s duchovnem a jinými náhledy na svět (unschooling apod.)
Autor: hermes Čas: 2024-02-02 18:52:55 Titulek: Tomáš Mikolov
Kategorie: » Svobodný přístav «
Tak on v některých rozhovorech zmiňoval, jak se mu nelíbí, že ČR a celkově EU upadá a víceméně je všechen vývoj a technologie dělán v US a Číně. Následně na to, tak říkal, jak by tohle chtěl měnit (investice do školství apod.). Myslím si, že by rozhovor mohl být zajímavý z tohoto pohledu - jak udělat, aby Česko přestala být "montovna"; plus taky segment o školství, které je podle vás obou kritické.

Někde říkal, že prý ČR a Švýcarsko byly v AI docela napřed, ale dnes už to (aspoň u Česka vůbec neplatí) a upadli jsme hodně dozadu.

Zároveň si myslím, že by mohlo být zajímavé s ním rozebrat AI, jeho problémy, regulace, hrozby a to jak z pohledu obecného, tak z pohledu AI v rukou státu vs AI v rukou společností.

Obecně si myslím, že je to velmi zajímavý člověk, se kterým by byl extrémně zajímavý rozhovor ať už byste se bavili o čemkoliv.
logo Urza.cz