hamburger menu
Přihlásit se

Kniha návštěv Urza.cz







Bez přihlášení podléhají vaše příspěvky schvalování admina;
chcete-li příspívat rovnou, přihlašte nebo zaregistrujte se zde.

Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2016-06-24 16:08:09 Titulek: odpoved pro Hynka
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz
Zdravím.

Jsem moc rád, že se to tak vyjasnilo. Dnes večer by to mělo být s tou knížkou OK.
Heslo jdu pořešit teď hned.

Měj se krásně a těším se na další spolupráci,
Urza
Autor: HynekRk (neregistrovaný) Čas: 2016-06-24 15:01:42
Ahoj Urzo,

díky, díky. Ani jsem nemyslel, že to nějak půjde. Snad tedy náprava bude sjednána. Co se týká důvodu k odchodu, tak to nějaký vliv mělo. Druhý je ten, že tam nikdo moc nepíše, byť vidím, že se přece jen někdo našel. Třetí důvod je ten, že chci psát něco i o lokálních problémech z hlediska libertatirána a Rakouské ekonomie, a to nevím zda se to na Mises nějak hodí. Přece jen libertariáni to je spíše Praha a Střední Čechy. Čtvrtý důvod, přece jen bydlím dost daleko od sídla Misesu, a to že vás znám jen po netu, je něco, co moc kontaktům a dohodám dle mého nepřispívá - vím to i z jiných aktivit. Pátý je osobní - přece jen je potřeba zkoušet i jiné věci, dle mého je ta moje činnost poněkud ve slepé uličce (proto viz třetí důvod). Já jinak zlý úmysl nepředpokládal, naopak právě ten nedostatek času. Jenže člověk si spíše neudělá čas na to, co pro něj moc neznamená. A tady se trochu obávám (a nejsem tedy sám), zda Mises nějak fungovat bude i nadále. Podívej se na Mises, bych se vrátit asi i mohl, ale za předpokladu, že tam budu postovat už jen články a žádné jiné skopičiny už přes Mises řešit nebudu, budu si je dělat sám (tady jsem plně rozhodnut). Plus peněžní podporu posílám a budu posílat i nadále, tu jsem ani nerušil.

Stoky jsou docela jiný případ, za posledních pár měsíců, mne totiž celkem nic nenapadá. Až teď mám jeden zajímavý článek, na který by šlo reagovat. Takže ano, přispěji tam, ale nebude to moc často, dokud se nápady nějak opět sami nepřihlásí.
H.

P. S. Já zapomněl heslo na Mises. Pošli mi ho prosím na můj mail.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2016-06-24 11:40:29 Titulek: odpoved pro Hynka
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz
Ahoj Hynku.

S tou knihou mě to mrzí, o té dohodě jsem nevěděl; každopádně jsem zavolal Jakubovi, Tereze a Petrovi, do večera by měla být zjednána náprava podle původní dohody.
Ale jestli tohle byl důvod Tvého odchodu, mohl jsi to říci hned, ušetřili bychom si trápení.
Pocit, že svými výtvory někoho obtěžuješ, je dle mého názoru absolutním nedorozuměním, ti lidé spíše nestíhají a nemají tolik času se tomu věnovat.
Nevím jak ostatní, ale já osobně Tě považuji za jednoho z nejlepších autorů, co máme (též Tě cituji ve svých článcích a odkazuji se na Tvé texty), navíc v poslední době jsi určitě nejaktivnější; rozhodně bych ocenil, kdyby ses vrátil a to jak na Mises, tak i ke mně do Stok (a doufám, že tam jsi takový pocit neměl, protože jsem byl fakt rád, když jsi tam psal, což jsem Ti i říkal; a byl bych určitě rád, kdybys zase začal).

Měj se,
Urza
Autor: HynekRk (neregistrovaný) Čas: 2016-06-24 10:10:25 Titulek: Žádost
Tak já nevím, něco jsem si dohodl s Jakubem ohledně vytištění mé knihy \"Poznámky k ekonomické kalkulaci\", kterou jsem celou zaplatil a nějak se to neplní. Může se pak někdo divit, že mne to už nebaví. Mělo se vytisknout 120 knih a 40 knih jsem měl z toho dostat. což se nakonec po několika týdnech, kdy už jsem myslel, že to ani nepříjde, stalo. Dobře, ok. Zbylých 80 knih mělo být nabídnuto prostřednictví obchodu Mises.cz ve formě jako je After the Welfare State tj. při nákupu třeba nad 300 Kč dostanete zdarma toto. Ale tak se doposud nestalo. Kdyby mne Jakub řekl, že o toto nemá Mises zájem, tak s tím nemám problém, je to jejich právo a vysvětlovat nic ani nemusí. Ale je celkem logické, že bych asi nechtěl nechat Misesu 80 výtisků. Takhle vůbec nevím, co se s tím stane a nemám k tomu ani moc důvěru. Tak co s tím? Obracím se tedy Urzo na tebe, protože pro mne seš dnes jediný nějak fungující člověk z Misesu. Kniha byla tištěna s tou od Bastiata, která je v obchodě už nějaký týden. Co tedy navrhuji? Buď bude platit původní dohoda anebo mi pošlete ještě 40 výtisků (poštovné klidně zaplatím a i včetně odměny tomu, kdo to podá na poštu) a zbytek knih si nechte anebo to hoďte po psovi.

Velká část mé činnosti je spojena s pocitem, že někoho svými výtvory obtěžuji (dříve na LI a později na LvMI). No dobře, budu si vše dělat nadále sám, s tím nemám problém, ale když už je něco dohodnuto, tak by se to mělo plnit anebo se dohodnout, co s tím. Hynek
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2016-06-09 20:38:54 Titulek: odpoved pro Tomase Fialu
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Tu teorii naštěstí příliš mnoho lidí vážně nebralo.... ne že bych o ní už mnohokrát nečetl.
Autor: Tomáš Fiala (neregistrovaný) Čas: 2016-06-09 09:35:06 Titulek: Ankap: Vzácné zdroje a systém cen
Mail: tftp v doméně email.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
http://zpravy.idnes.cz/rakousko-bojove-mince-poklad-zlato-dug-/zahranicni.aspx?c=A160608_205503_zahranicni_aha

Jeden z dalších mnoha a mnoha archeologických nálezů, které dost jednoduše vyvrací debilní teorii o tom, jak se peníze vyvinuly z nějakých dlužních úpisů. Jak dlouho už muselo zlato jako platidlo fungovat, když 100-200 př.n.l. existovaly zlaté \"normované\" mince! No jak dlouho. Užívání zlata lidmi je doloženo už na sklonku paleolitu.
logo Urza.cz