hamburger menu
Přihlásit se

Kniha návštěv Urza.cz







Bez přihlášení podléhají vaše příspěvky schvalování admina;
chcete-li příspívat rovnou, přihlašte nebo zaregistrujte se zde.

Tohle? Youtube to má jako livestream ne jako video. https://m.youtube.com/watch?v=pWXiOC4bVPQ&t=1007s
Autor: Rakusak Čas: 2023-11-27 14:07:11 Titulek: 2Urza
Mam na mysli to video, kde jste s pani Gabrielou normalne ve studiu a mluvite tam o jezku a tak.
Autor: Urza Čas: 2023-11-25 11:13:44 Titulek: odpověď pro Tobiáše
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Ostatní «
Zdravím.
Pokusím se o to; ale nevím.
Autor: Tobiáš Čas: 2023-11-25 11:06:17 Titulek: Kniha
Mail: darthtobi v doméně seznam.cz Kategorie: » Ostatní «
Ahoj Urzo, bude možné koupit papírový výtisk u tebe na stránkách, aby se to stihlo ještě do Vánoc nebo je to už pasé?
Autor: Urza Čas: 2023-11-25 10:59:51 Titulek: odpověď pro Rakušáka
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Svobodný přístav «
Netuším, o čem je řeč; nicméně z Kanálu nic nemažu.
Autor: Urza Čas: 2023-11-25 10:58:50 Titulek: odpověď pro Rockyho
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Ostatní «
Zdravím.
Tohle už nějaké podobné země řeší; je tam háček s uznáním státu OSN.
Autor: Rakusak Čas: 2023-11-24 14:04:41 Titulek: Smazane video
2URZA - Hledal jsem jedno video na kanalu svobodneho pristavu a nemohu jej najit. Je mozne, ze treba v tom videu zaznelo neco, co nadale nechces zverejnit, tak ze jsi to video smazal? To video se tykalo jedne skoly v brne...
Autor: Rocky (neregistrovaný) Čas: 2023-11-23 18:29:53 Titulek: Svobodný pas
Zdravím Urzu i všechny náhodné kolemjdoucí!

Mám dotaz, jestli jste někdy řešili v některém videu možnosti a úskalí získání svobodného pasu?
Slyšel jsem o snahách jak na úrovni čistě právní (jakýsi diplomatický pas), tak i o několika snahách vyhlásit "svobodný stát" na nějakém malém území nebo ostrůvku, který by mohl vydávat pasy této "země".
Mám dojem, že se k tomuto tématu hodně lidí může upnout jako ke své naději, ale zároveň si myslím, že to nebude úplně jednoduché a bez možných úskalí.
Díky za odkaz nebo za názor. R.
2Urza - Ano, je to mozne. Jen to dokazuje, ze porovnavat na dvou jinych trzich jeden produkt je hloupe. Uz treba jen kvuli dph, ktere je v nemecku pod pulkou.
Autor: Urza Čas: 2023-11-22 09:50:29 Titulek: odpověď pro Rakusaka
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Ostatní «
Já bych klidně i věřil, že to tam někdy mohlo z nějakého důvodu tolik stát (akce, vyprodávání zásob, nevím). Ta cenotvorba bývá fakt divoká.
2Urza - Zrovna tento konkretni priklad je takova urban legend. Ted v Nemecku plzen cela basa v prepoctu cca 36 korun na lahev... :-D
Autor: Urza Čas: 2023-11-21 13:37:46 Titulek: odpověď pro A
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Ostatní «
Zdravím.

Myslím, že to je hodně velký detail; pár let jsem programoval pro retailovou firmu, ta cenotvorba je opravdu magie kolikrát, takže si myslím, že se z jednoho produktu nedá celkem nic usuzovat – a těch důvodů může být celá řada.
Můj bývalý zaměstnavatel například prodával televize, pračky a další elektroniku s prakticky nulovou marží (nebo na nějakam zákonném minimu), aby si vydělal na službách a příslušenství… Co dělají potravinářské řetězce, netuším, ale může to být cokoliv takového.

Hezký den,
Urza
2Iste - Vycitat nekomu vyuziti statniho zdravotnictvi za dnesniho stavu je hloupost a nepochopeni toho, co Urza dlouhodobe rika.

Zdravotni dane se ucastnit musite pod hrozbou nasili a musite do nej davat sve zdroje bez ohledu na svou vuli. Legislativa neumoznuje byti nepojisten a neumoznuje ani komercni pojisteni vypocitane na zaklade rizik. Za tohoto stavu je zcela legitimni vyuzit sluzeb tohoto systemu, kdyz se jej vynucene musime ucastnit.

Vase teze je na urovni komunisticke teze v prvni pulce devadesatek, ktera rikala, ze co ma co rikat Klaus proti komunistum, kdyz sam vystudoval za delnicke penize. :-D
Autor: A (neregistrovaný) Čas: 2023-11-20 11:15:16
Zdravím,
teď je společenské téma dvojí ceny/kvality potravin a u spousty věcí si to nějak (i když možná nesprávně) umím odůvodnit, ale u piva tomu nerozumím, plzenský prazdroj vyrobený v plzní, v česku stojí 30 korun láhev, v německu 20 když nemluvíme o akcích. Napadá mě, že český zákazník si radši připlatí za "lepší" produkt, kdežto německý by v tom případě sáhl po alternativě, a proto ten "lepší" není ještě dražší (ikdyž plzen v německu je spíše levnější pivo.)

Přijde mi na tom nepochopitelné, že by český zákazník byl univerzálně ochotný platit výrazně víc než německý, a k tomu že by cena produktů byla takhle nezávíslá od nákladů. Že by výroba piva stála třeba 15 korun a někde (v bohatší zemi) si přirazí 5, a jinde si zákazník (asi rád) připlatí 15 korun.

Co si o tom myslíte, nebo jak si to vysvětlujete? Myslíte že je to prostě chování konzumentů a že je takhle diametrálně odlišné ve dvou sousedních zemích? Já jsem si trh představoval tak, že výsledné ceny budou (u masově vyráběných věcí) poměrně dobře odrážet náklady, jinak by tam vznikla konkurence která by toho využila.
Autor: Urza Čas: 2023-11-17 18:53:52 Titulek: odpověď Iste
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Zdravím.
Z Vašeho příspěvku je vidět, že mé názory opravdu neznáte do hloubky; nechcete si je spíš nastudovat? Třeba o pojištění, dobrovolnosti a tak…
Dále jsem neměl nehodu na rogalu, nýbrž na paraglidu; taky zdaleka nestála miliony – to je iluze, ve které nás také udržuje stát, o čemž budu také dělat video; krom toho mé platby do systému zdravotního pojištění přesáhly cenu té péče; a konečně se mi ta nehoda stala v zahraničí, kde jsem měl dobrovolně uzavřené komerční nestátní zdravotní pojištění – což je mimochodem řešení navrhované anarchokapitalisty…
Autor: Urza Čas: 2023-11-17 18:47:46 Titulek: odpověď anarchistovi
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Přečtěte si něco o svobodě slova třeba na tomto webu… je to s ní plně v souladu.
Autor: Iste (neregistrovaný) Čas: 2023-11-16 13:53:53 Titulek: Občanská solidarita
Mail: winterstorm999 v doméně gmail.com Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Dobrý den, neznám Vaše názory nijak do hloubky, ale vyrozuměla jsem, že vkládáte odpovědnost za život člověka výhradně do jeho rukou. Což znamená, že si člověk všechny své životní potíže má řešit zcela sám, bez jakékoliv podpory "státu". Tedy třeba bez podpory zdrojů, které vznikají akumulací různých daní a plateb, jako je třeba zdravotní pojištění...? Pokud to až sem chápu správně, mám poněkud osobní dotaz: měl jste téměř smrtelnou nehodu na rogallu, a Váš návrat do života pomocí několika operací stál jistě miliony. Teď doufám, že mne nezklamete: jistě jste nepřijal tuto zdravotní péči "zdarma", tedy z fondu zdravotní pojišťovny, kde se ta potřebná suma musela poskládat na základě občanské solidarity, (kterou však Vy teoreticky odmítáte). Pevně věřím, že jste si vzal půjčku - pokud tedy ty peníze nemáte rovnou celé k dispozici - a celou částku postupně splatíte...Když se o sebe má člověk sám postarat, proč ne? Tohle je situace, kde můžete v praxi dokázat, že to myslíte vážně, ať to stojí co to stojí, a být vzorem pro ostatní. S pozdravem, Irena Štěpánová
Autor: anarchista (neregistrovaný) Čas: 2023-11-15 16:29:12
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Zajímavý poznatek. Web o "totální svobodě každého jedince". A pokud se člověk nepřihlásí, nemůže svobodně debatovat, ale jeho příspěvek bude schvalovat admin.

Ať žije "bezmezná svoboda" a moc Urzy...
Autor: Urza Čas: 2023-11-06 15:44:10 Titulek: odpověď pro ktor
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Zdravím.

Kryptoměny, Bitcoin…

Urza
Autor: ktor (neregistrovaný) Čas: 2023-11-06 12:09:01 Titulek: Otázka ohledně měny
Mail: viktor.marti v doméně seznam.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Zdravím,
jeden z hlavních zádrhelů v ankap společnosti je pro mě fungování měny. Přečetl jsem si text týkající se měny a mrzí mě, že tam není nastíněno žádné řešení mimo libertydollar, který mi na to ale nestačil. Jak by tedy mohla fungovat měna v ankapu? Jak bych si mohl být jistý, že moji měnu v podniku vezmou? Nevedlo by to zase přirozeně k vytvoření jedné centralizované měně?

Děkuji,
Viktor Martinů
logo Urza.cz