hamburger menu
Přihlásit se

Kniha návštěv Urza.cz







Bez přihlášení podléhají vaše příspěvky schvalování admina;
chcete-li příspívat rovnou, přihlašte nebo zaregistrujte se zde.

Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2018-03-26 10:46:45 Titulek: odpoved pro qqoyoxqoyo
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Takhle, stát se může cokoliv a určitě se dají najít libovolné příklady pro všechno; akorát se obávám, že zrovna u uživatelů těchto drog bude jejich vysoce racionální chování a podobné úvahy spíše vzácností.
Jednak to soudím tak nějak úvahou, ale především tím, že procento závislých v USA se zdá býti celkem neovlivněno tím, jak moc jsou dostupné drogy (což vůbec nevylučuje, že některé případy mohou být přesně tak, jak říkáte, otázka zní, kolik jich vlastně je mezi kolika, což se dost dobře zjistit nedá).
Autor: qqoyoxqoyo (neregistrovaný) Čas: 2018-03-26 10:09:23 Titulek: Ankap: drogy on my mindd
Mail: qoyoxqoyo v doméně gmail.com Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Myslím si že by špatná droga (respektive určitá podmnožina drog, napr. právě heroin) .. snížila závislostní potenciál svou nekvalitou ... konkrétně tím, že sníží počet lidí co ji z racionálních důvodů nezkusí (právě protože není kvalitní). Vím dokonce o jednom člověku co z racionálních důvodů přestal brát heroin, jelikož se v ČR nedal sehnat čistej, ale to je samozřejmě extrém a chce to velkou vůli. Jinak důsledky nekvalitních drog jsou většinou negativní (o tom žádná) a proto např. ve Švýcarsku (v určitých kantonech) a UK funguje program, kdy se opravdu závislí na heroinu mohou dostat do skupiny kde dostávají (sic nyní nevolnotržně - nadruhou stranu diamorphin drahý není) dávky čistého heroinu (legálně). https://www.huffingtonpost.co.uk/entry/heroin-prescription-diamorphine_uk_57fd2f6ee4b0430f66f67894

Prostě si myslím že u této určité podmnožiny drog (heroin a pod.) není úplně na škodu jejich nedostupnost.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2018-03-26 02:37:32 Titulek: odpoved pro qqoyoxqoyo
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
To není moc paradoxní; když o těch věcech přemýšlíte, otázky spíše přibývají.

Na pokus mrknu.
Co se týče racionálního úsudku ohledně MDMA, nevylučuji; jen kdyby nepřišel, dostavila by se (asi bolestivá) korekce.... MDMA prostě není droga, kterou lze brát jako bonbony, ona pak jednoduše přestane fungovat.

Jinak úplně nechápu, jak závislost omezí to, že místo čistého zboží člověk sežene nějakou sračku smíchanou s omítkou. To sice zvyšuje nebezpečnost, ale závislostní potenciál mnedle nesníží; nebo Vy myslíš, že ano?

Co se týče majetku mrtvých, tak závěť; a kde závěť není, tam homesteading.
Autor: qqoyoxqoyo (neregistrovaný) Čas: 2018-03-26 00:33:38 Titulek: Ankap: drogy on my mind
Mail: qoyoxqoyo v doméně gmail.com Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Děkuju za odpověď. Mě se ten směr líbí, dostal jsem se sem přes d-fense kterého čtu řadu let, jen si nejsem úplně jistej v určitých věcech a hledám na ně odpověď, paradoxně čím víc přednášek jsem viděl tím víc otázek mám.

Reward centre ... https://en.wikipedia.org/wiki/Reward_system ... a tady ten pokus .. https://mosaicscience.com/story/gay-cure-experiments/ ... uznávám že MDMA nebyl zrovna vhodý příklad pro závislost, ale např. alkohol (nemyslím okamžitou reakci organismu na alkohol, ale pozdější závislost) funguje podobně. Nikotin také přímo neaktivuje žádné odměny, ale závislí kuřáci nepřemýšlí racionálně a tu krabičku cigaret si kupují taknějak ze závislosti (a radši budou jíst rohlíky než aby si koupili teplý oběd jelikož ta krabička je pro ně důležitější) ... tím nechci říkat co mají dělat, jen že v tu chvíli je jejich přemýšlení ovlivněno závislostí. A pak je tu např. pervitin, heroin nebo např. krokodyl, které fungují dost podobně (závislost, nikoliv reakce těla na intoxikaci konkrétní látkou), jen jsou daleko víc hardcore a ta závislost se tvoří rychleji (ikdyž individuálně a ne vždy ... např. čistý heroin, tzv. diamorphin je užíván v medicíně - při operacích, zcela běžně). Doporučuji fórum http://www.bluelight.org/vb/content/ ... je tam pár příběhů od lidí, kteří po heroinu skončili na ulici a začli šlapat (jako pánští prostituti, ikdyž nebyli gayové) protože to prostě bylo silnější než oni. Tím nechci být ten kdo jim říká že píchat si použitou jehlou je špatné nebo jim to zakazovat, jen podotknout že jim to právě nutí ta droga (je jim to jedno), resp. závislost, která je prostě silnější než všechno ostatní ... která má dost společného právě s tím reward centrem v mozku.

Ten argument s MDMA tak tam nevím, znám 2 lidi a přestali právě na základě toho racionálního úsudku, cituji: \"uvědomil jsem si že jsem se na tom začal chovat jako kokot a tak jsem se na to vysral, dam si jenom občas\". Co se týče zákazu tak ano, souhlasím s tím že zakazovat, resp. přikazovat někomu něco postrádá smysl, ale tím že např. pervitin a heroin se nedá sehnat (díky zákazům) s jistotou úplně čistý, resp. je pravděpodobné že je hodně nekvalitní .. tak i to vidím jako důvod toho proč není tolik závislých jelikož je logické se domnívat že čím více lidí tu drogu zkusí, tím vice lidí do toho tak říkajíc spadne. Tím bych chtěl jenom vyvést z rovnováhy argument že oni ví sami co je pro ně nejlepší, jelikož právě díky závislosti to neví, podobně jako dítě neví že sáhnout si do otevřené zásuvky pod napětím ho může (při)zabít.

No a další věc na kterou jsem nenašel odopověď je převod majetku po mrtvých. A pokud budu mít pozemek, na něm budu mít jadernou elektrárnu (nebo chemickou zbraň hromadného ničení) a budu všemu rozumět a mít vše perfektně funkční aby to nepředstavovalo riziko pro okolí. No a pak umřu ... kdo se postará o to aby ty zbraně byly nějakým způsobem předány do rukou někoho kdo tomu rozumět bude, případně aby nevznikla nějaká katastrofa nebo tak. Předpokládejme že nemám žádnou osobu blízkou (tedy ani děti).
Autor: ANTIANCAP (neregistrovaný) Čas: 2018-03-25 14:18:42 Titulek: Ankap: Web
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
No, hlavně, že se tady bavíte o drogách.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2018-03-25 12:40:21 Titulek: odpoved pro qqoyoxqoyo
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Zdravím.

V první řadě chci říci, že opravdu moc oceňuji, že jste před položením otázek zhlédl všechny přednášky; to dělá málokdo a kdyby to lidé dělali, ušetřilo by se tím hodně času xD

Co se týče Vaší otázky, je to velice zajímavý pokus, který neznám, takže si ho najdu a díky za něj. Každopádně drogy fungují naprosto různě; tak, jak popisujete, funguje jen malá podmnožina. Zrovna když mluvíte o MDMA, tak jste si dobře všiml, že ti lidé \"toho sami nechali, když to brali moc často, protože si toho všimli\"; oni toho ale tak úplně nenechali proto, že by si to racionálně uvědomovali (i když možná taky), ale hlavně proto, že brát MDMA neustále pak prostě přestane mít ten účinek. MDMA (a další podobné drogy) totiž funguje tak, že Vám sice dá dávku štěstí (serotoninu), akorát si ji spálíte \"na potom\". MDMA Vám to štěstí \"nevyrobí\", pouze způsobí ve Vašem těle to, že ho rychleji spotřebujete, čímž jste sice napřed happy, ale pak serotonin dojde a máte \"dojezd\". Proto se také nikdy nikdo nesjíždí extází v jednom kuse, protože ono pak už není co brát a prostě to nefunguje. Tu drogu si dáte a nestane se vůbec nic, když už jste jich měl předtím dost. A samozřejmě tenhle případ, který zmiňujete, se týká dost specificky určitého typu drog; každá droga je jiná, takže hodně z nich ani nefungují tak, že by aktivovaly nějaké \"odměny\".

No a druhá věc je, o tom jsem v té přednášce hodně mluvil, že to, jak moc přísně jsou drogy zakázané, se nijak neprojevuje na poštu závislých. Takže i kdybychom se rozhodli, že je fakt dobré to zakázat a že máte v té argumentaci (s tím pokusem a tak) pravdu, pak prostě ten zákaz nic neřeší; jen sníží kvalitu drog a podobně, jak to popisuji v té přednášce.
Autor: qqoyoxqoyo (neregistrovaný) Čas: 2018-03-24 15:19:09 Titulek: Ankap: Drogy
Mail: qoyoxqoyo v doméně gmail.com Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Viděl jsem asi všechny přednášky a byly super, nicméně nedokážu si sám odpovědět na dvě věci a zkusím nastínit první. Kdysi byl proveden pokus na několika lidech (než pokusy na lidech zakázali), kdy někomu byla přivedena elektroda do mozku, konkrétně do části mozku jenž by se dalo považovat za centrum odměny, tedy ten někdo zmáčkl tlačítko a to centrum odměny se elektrodou zaktivovalo, časem se na tom stal ten člověk závislý a nedělal nic jiného než sám sebe (bezdůvodně) odměňoval a tuto svou potřebu převýšil nad všechny své potřeby (např. bylo to pro něj důležitější než shánět jídlo, starat se o sebe, atd.). Tady bych jenom poznamenal že to centrum odměn je aktivováno běžně v daleko nižších dávkách např při sexu, při jídle, po nějakých zvládnutých adrenalinových zážitcích, po porodu, atak). Funguje to dost podobně jako MDMA, jen ta odměna (dopamin?) je emitována přímo a okamžitě. Samozřejmě znám lidi co žrali extáze dost často a ti stejní lidé si to uvědomili a sami s tím přestali, nicméně dost často je to taky dáno právě tou nedostupností těchto látek pro veřejnost (zejména u dětí), nepopírám že když někdo chce tak si tu látku sežene i dnes, ale furt to není tak že mu stačí si ji koupit v obchodě s drogama. Nejsem ani proti rekračnímu užívání drog (pokud je jedinec vyvinutý), ale jak by se to řešilo u dětí kde právě to překroucení odměňovacího systému může mít pro toho jedince fatální následky (a kdo řekne zda je jedinec vyvinutý či ne? - dnes to řešíme plošně - byť nesprávně - 18. rokem života). Samozřejmě existují centra (nemusí být dotována) kde se ten jedinec může léčit a nemám nic proti. Např. mám kamaráda který hraje bedny a hrál je (byť nelegálně) od mala a teď je mu asi 37, nikdy neměl holku, rozkradl majetek vlastní rodině a taknějak přežívá na drogách (byť není zlej), pracuje a nyní si na drogy a bedny vydělá, nedokáže se začlenit do společnosti jelikož jeho centrum odměn bylo od 15ti let deformováno. A tady se dostáváme do začarovaného kruhu, kdy prodejce velí prodat komukoliv a sledovat zisk a jedinec se na tom stává závislým. Samozřejmě podobně funguje káva a cigarety a podobně, nicméně pokud se někdo stane závislým na cigaretách ve 14ti letech, pravděpodobně se toho již do konce žiovta nezbaví, ale přeci jen ho to nesežere zaživa.
Autor: ANTIANCAP (neregistrovaný) Čas: 2018-03-24 14:36:47 Titulek: Ankap: Web
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
To, že se vládne je přírodní princip. Funguje to i v té kleci. A vládne se, jak jinak, násilím. To je fakt. Je jedno, jestli je to dáno instinktivně nebo k tomu někteří jedinci inklinují vlastní potřebou nebo že se to vyplatí finančně.
To, co tvrdíte - že nebude vládnout nikdo (násilím) nedává smysl ani u těch šelem a opiček.
Jediná otázka je, jak je moc rozdělena, neboli jak se vládne. To, že si vymyslíte teoretický koncept \"nevlády\" je naivní a vede to k útlaku, kdyby se to, nedej bože prosadilo. Mocenské vákuum nemůže existovat a je okamžitě zaplněno.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2018-03-24 02:39:47 Titulek: odpoved pro Mango
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
To je velice pozitivní; jsem moc rád, že to tak vidíte.
Poslední přednáška v Polis je sice teď ve středu, ale je spousta záznamů i materiálů ke čtení.... jsem rád, když se po světě probouzejí libertariáni, kteří to o sobě zjišťují takhle xD
Autor: Mango (neregistrovaný) Čas: 2018-03-24 02:30:53 Titulek: Ted nevim ke kterymu webu
Mail: radek.himmer1 v doméně gmail.com Kategorie: » Kniha hostů «
Diky moc za pomoc, dlouho jsem koumal co za tvora to teda musim byt pri myslenkovych pochodech ktere mam. Diky par prednaskam zjistuju ze jsem vlastne libertarian? ...no zatim i s nadechem anarchokapitalismu. Musim tomu dat mnoho casu a knih ke cteni, ale kazdopadne diky za otevreni velmi zajimavych vratek.. Zdravim z Japonska, snad se k vam, kluci usati z Polis, brzy podivam. Fandim, len nech sa dari. Radek
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2018-03-23 15:19:36 Titulek: odpoved pro ANTIANCAP
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
No a máte snad zájem o něčem diskutovat?
Protože pokud ano, dejte téma a chovejte se slušně; chcete-li však jen psát žlučovité výlevy, pak je to ztráta času.
Autor: ANTIANCAP (neregistrovaný) Čas: 2018-03-23 15:03:14 Titulek: Ankap: Web
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Je vidět, že nejste schopen reagovat. Úsilí, které jste dal do své teorie o nediskutování převyšuje úsilí o normální odpověď. Lidé zde diskutující mají velmi lineární uvažování. Je to, jako lineární aproximace funkce prvními členy Taylorova polynomu v okolí bodu a neuvědomnění si nelineárních zákonitostí při větších změnách.
Kritika současného stavu často ok, malý posun vaším směrem taky někdy ok. Ale při větším posunu už vaše úvahy neplatí - tam směřuji i tím, že někomu se vyplatí vládnout...
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2018-03-23 14:44:08 Titulek: odpoved pro ANTIANCAP
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Chápu, že tu nejste za diskusí, ale potřebujete si ulevit od nějakých frustrací (už i Váš nick o lecčem vypovídá, dřívější příspěvky potvrzují); nemůžete tak činit jinde, prosím?
Autor: ANTIANCAP (neregistrovaný) Čas: 2018-03-23 14:38:29 Titulek: Ankap: Web
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Diskuse tady je fakt demagogie. Nejoblíbenější jsou zde příklady. Hlas někoho má stejnou váhu. Inteligence má normální rozdělení, a vy zmiňujete extrémy. Na každém extremismu něco pravdy, diskutovat se o veřejné volbě dá, už se tu ale méně hodnotí vaše pohádková alternativa, v praxi rozšlapující svět.
Vždy ale někdo rozhoduje, představa bezvládí anarchistů je vrchol naivity a je zničující, vládnout se vyplatí, vládne se násilím, tak jako vládne alfa samec u opic.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2018-03-21 15:47:04 Titulek: odpoved pro chanchena
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Zdravím.

Zatím se teprve rozjíždí:
http://www.nepracujemeprostat.cz/

A jinak libertariánský networking (máte-li sociální sítě) se provádí zde:
https://www.facebook.com/groups/ForumSvobodnehoPristavu/

Mějte se,
Urza
Autor: chanchen (neregistrovaný) Čas: 2018-03-21 14:33:58 Titulek: Ankap: Web
Mail: chanchen v doméně protonmail.ch Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Ahoj, chci se zeptat, jestli tady nekdo nevi o nejakem webu, kde by clovek mohl narazit na ostatni pro-liberty orientovany lidi, spolecne s nejakou jejich nabidkou sluzeb, ktery poskytuji. Kazdy obcas nejakou sluzbu potrebuje a nebo by chtel poskytovat sluzby napriklad za platbu Monerem. V pripade nekterych profesi a sluzeb to jde resit bez problemu s lidma z okoli, ale u narocnejsich veci (programovani, bezpecnostni testy, ... z tech co se v nich pohybuji) muze byt dost problem najit klientelu. Veci jako anonymita, nejaka forma reputace atd. by na tom webu byla urcite nutnosti.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2018-03-20 12:33:56 Titulek: odpoved pro Standu Kunce
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Jsem moc rád, že Vás videa oslovila.
A díky za připomínky.
Autor: Standa Kunc (neregistrovaný) Čas: 2018-03-20 12:20:14 Titulek: \"Patentované\" zdravotnictví
Mail: Standa.brno v doméně gmail.com Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Proukousávám se videi SUPER až jsem se dostal k mému koníčku - medicíně/ zdravotnictví.

Tady bych rád dodal - státní zdravotnictví je proto tak drahé, že nepočítá s nepatentovatelnými (a tudíž velmi levnými) metodami léčení viz toto 3 minutové video https://m.youtube.com/watch?v=fnf09G-ozuc

Či moje osobní zkušenost samovyléčení se z velmi těžké nemoci https://stanislavkunc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=574195.

Všeobecné zdravotní pojištění neumí s nepatentovatelnými metodami léčení vůbec kalkulovat a zejména proto je pak zdravotní péče tak drahá, bez (sociálního) státu by byla nesrovnatelně levnější (a hlavně taky účinnější) pro všechny....

dnešní stav kdy počet diagnóz na osobu stoupá (=jsme čím dál tím víc nemocní) , průměrný věk u všech diagnóz hrozivě klesá (=jsme nejmocnější v čím dál tím mladším věku) nejvyšší čas na změnu...
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2018-03-19 22:15:44 Titulek: odpoved pro Standu Kunce
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Díky.
Tak či tak si myslím, že musíme začít vysvětlovat lidem, proč je pro ně svoboda dobrá. To je začátek cesty. Řešit změnu volebního systému je předčasné.
Autor: Standa Kunc (neregistrovaný) Čas: 2018-03-19 11:59:18 Titulek: Chybí mi základ
Mail: Standa.brno v doméně gmail.com
Vy jste inteligentní programátor, pohybujete se mezi podobnými.... zkuste jit ale tam kde jsou ti co na Vaše přednášky nikdy nepřijdou, na yt nevyhledají - do fabrik, o sociálně neprizpusobivych ani nemluvě.... tipoval bych Vaši \"životnost\" na pár desítek minut po otevření pusy 😀

Dokud ožrala z 5. cenové skupiny nebo pipina s inteligenci houpacího koně bude o naší společné budoucnosti rozhodovat stejnou měrou jako vysokoškolský profesor nebo podnikatel s 200 zaměstnanci je šance na změnu minimální až nulová.... a že prvně jmenovaných přibývá víme oba dva \"Asociálnost sociálního státu (2.) - přemnožení beta samců a samic\" https://stanislavkunc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=542043

Bez změny volebního systému bude ss bytnět dál a dál až dojde k tomu před čím varuji \"Naše civilizace zanikne - předpovídá NASA i Kunc\" https://stanislavkunc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=576709

Přeji hodně úspěchů ve Vaší práci ale uvažujte i nad reálnosti převedení Vašich slov do reality...v současném volebním systému podle mně naprosto nereálné, bohužel.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2018-03-19 10:21:40 Titulek: odpoved pro Standu Kunce
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Dobrý den.


Pokud jse ankap objevil teprve včera, doporučuji zhlédnout tato videa:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLmwDL0lIJTxCc0yL4i9M2aNQ4a5wRzjb7

Odpověď na Vaši otázku:
Dle mého názoru je jediný způsob přesvědčovat lidi, vysvětlovat jim výhody svobody a postupné zmenšování státu.


Mějte se,
Urza
Autor: Standa Kunc (neregistrovaný) Čas: 2018-03-19 09:58:20 Titulek: Chybí mi základ
Web: https://stanislavkunc.blog.idnes.cz/?us=94717 Mail: Standa.brno v doméně gmail.com Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Teprve včera jsem k velké úlevě objevil anarchokapitalismus a jsem nadšen, že je nás takových víc...

ale zatím jsem nenašel podle mě základní otázku a to odstranění nedemokratického a nefunkčního systému \"práv bez povinnosti\" na jedné straně a \"plať jak mourovatej ale právo do toho víc kecat nedostaneš\" neboli nahrazení institutu rovného volebního práva pravidlem \"jakým dílem na společnou hromádku přispíváš takovým dílem do toho můžeš kecat\" viz
https://stanislavkunc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=545429,

jedině tak si dokáží představit reálnou možnost nekdy anarchokapitalismus nastolit, co si budem nalhávat - současný volební systém je vládou nikoliv racionálně ale emocionálně se rozhodující chudiny s IQ tykve kterou ani tisíc \"osvětových\" videií o ničem jiném než \"právu na peníze\" nepřesvědčí...

Pokud jsem přehlédl a někde se tomuto tématu věnujete pls odkaz
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2018-03-12 22:42:22 Titulek: odpoved pro Stepana Lisku
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Dobrý den.

Zašlu na uvedený mail.

Mějte se,
Urza
Autor: Stepan Liska (neregistrovaný) Čas: 2018-03-12 14:17:41
Mail: stepan v doméně comlinks.cz
Pardon, zapomněl jsem email.
Autor: Stepan Liska (neregistrovaný) Čas: 2018-03-12 14:16:37 Titulek: Ankap: Existence anarchie
Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Dobrý den,

docela by mě zajímalo přečíst si nějaké zdroje k těm faktům o spolupráci indiánů s kolonizátory před příchodem oficiálních armád do Severní Ameriky. Mohl bych poprosit o jejich poslání?

Děkuji,
Štěpán.
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2018-03-02 17:25:08 Titulek: odpoved pro VaclavC
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz
Zdravím!

Díky moc za připomínku, předávám tvůrci, až zveřejníme další verzi, určitě to bude lepší.

Díky,
Urza
Autor: VaclavC (neregistrovaný) Čas: 2018-03-02 10:18:57 Titulek: Barva textu v eKnize
Mail: disnel v doméně disnel.com
Dobrý den,

zjistil jsem, že vlastně nevím, kam to napsat, tak píšu sem. Drobná poznámka k eKnize: je moc pěkná, ale má malou chybičku: text je nějak natvrdo nastaven na černou a když si čtečku přepnu do nočního režimu, tak dostanu černý text na černém pozadí. Alespoň tedy v Aldiku, které používám. Dá se to sice vyřešit tím, že přepíšu formátovaní knihy defaultním formátováním čtečky, ale to trochu škoda, když už si s tím dal někdo tu práci.

Zdravím

Václav
logo Urza.cz