hamburger menu
Přihlásit se

Kniha návštěv Urza.cz







Bez přihlášení podléhají vaše příspěvky schvalování admina;
chcete-li příspívat rovnou, přihlašte nebo zaregistrujte se zde.

Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2015-12-21 06:06:49 Titulek: odpoved pro Johannese_M
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Dobrý den.


Mockrát Vám děkuji za připomínku, seriál postupně rozšiřuji (tak asi tempem jeden díl ročně xD); sbírám různé připomínky a pravdou je, že jsem čím dál tím více přesvědčen, že napíši jeden díl o vědě, přesně jak říkáte, takže děkuji za potvrzení.

Co se týče sociální mobility, tak mám pocit, že ty věci, o kterých píšete, vyplývají z těch všech dílů tak nějak implicitně; není sice na škodu o tom extra napsat, ale myslím, že bych z toho samostatný díl nedělal, možná to napíšu jako článek bokem.
Ono totiž podobných implikací existují mraky, takže kdybych je měl vždycky psát jako extra díly, bylo by to mnoho textu o věcech, které jsou už rozloženy v těch ostatních textech, což mi nepřije moc dobré.

Ohledně toho PDF to zní jako dobrý nápad, mohl bych to udělat, asi až dovydám všechny díly. Každopádně někdo už z toho udělal nějakou eknihu, zkusím najít odkaz.... OK, tak jsem nenašel to, co jsem hledal, ale zjistil jsem, že do PDFka už to někdo hodil taky:
http://www.mises.cz/literatura/anarchokapitalismus-69.aspx

Ohledně toho, že USA už nejsou \"land of opportunity\" a podobně, rozdíl mezi minulostí a přítomností, občas píšu (tak různě v článcích); opět mám pocit, že do seriálu to úplně nepatří, respektive to v něm už je, akorát rozptýleně a je to podobný případ jako s tou sociální mobilitou.
Každopádně tu vědu určitě zapracuji, děkuji, že jste mi to řekl, už o tom přemýšlím delší dobu a jsem o tom už prakticky rozhodnut.


Díky za postřehy,
Urza
Autor: Uzivatelskejmeno (neregistrovaný) Čas: 2015-12-21 04:32:09 Titulek: Ankap: Web
Mail: johannes_m v doméně centrum.cz Kategorie: » Anarchokapitalismus «
Dobrý den.
Urzo, mohl byste prosím do pojednání o ankapu přidat kapitoly o vědě a jejím financování? Učení o minarchismu nebo dokonce o ankapu totiž mnohem snadnějí pochopí vzdělaní, sečtělí a inteligentní, tj. např. studenti přírodovědných a technických předmětů, pro které je záležitost vědy velmi důležitá, když se jí živí či budou živit. Také by se mi líbila kapitola o sociální mobilitě. Je totiž obtížné vysvětlit zastáncům silného státu argumenty jako \"kdyby bylo vzdělání stoprocentně soukromé, musel bych si ho platit! A jelikož pocházím z velmi chudých poměrů, bylo by pro mě nemožné si na studium vydělat!\" Bylo by tedy záhodno popsat implikaci svoboda => bohatství => obrovské množství příležitostí (i k výdělku na poplatky za studium). A mohl byste se zmínit i o rozdílu mezi minulostí a přítomností (tzv divoký kapitalismus versus současnost). Např. USA už dávno nejsou \"land of opportunity\". A třetí věc: Co kdybyste celý manuál o ankapu převedl do pdf? Vám jako ajťákovi by to zabralo jistě jen chvilku. Mnoho lidí by si to totiž doma na počítači nikdy nepřečetlo, na mobilu v MHD, v autě či při čekání na poště však ano.
Autor: antiurza (neregistrovaný) Čas: 2015-12-11 00:47:18
stejne ses fetackej pedal
Autor: Urza (neregistrovaný) Čas: 2015-12-10 15:44:02 Titulek: odpoved pro antiurzu
Web: http://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně rdx2.cz
Ach jo, Vy nedáte pokoj, co?

1/ Příspěvky neregistrovaných zakázal sám D-FENS, já osobně bych je tam nechal.
2/ S přechodem na nový web zmizely všechny diskusní příspěvky, nejen Vaše; bylo to opět rozhodnutí D-FENSe, já osobně jsem byl pro jejich ponechání (a dokonce jsem si napsal skript, kterým jsem je všechny zazálohoval, takže pořád existují).
3/ Krom toho, že Vaše dementní příspěvky vyhodil D-FENS, ne já, tak to není omezením Vaší svobody slova; Vy máte samozřejmě svobodu říkat cokoliv, ale ani D-FENS ani já nejsme povinni Vám k tomu poskytovat prostor. Mou filosofií je, že na svých stránkách ponechávám vše, co není přímo zjevný spam/tapetování, ergo i Vaše choré výplody zde toleruji; D-FENS má tu hranici trošičku jinde. I kdybychom Vás ale oba dva na svých stránkách zcela zablokovali, není to zásah do Vaší svobody slova, neboť my Vám nezakazujeme říkat cokoliv, jen Vám k tomu nechceme poskytovat prostor, který je náš, protože jej sami vytváříme, spravujeme i platíme. A přesně o tom je svoboda – každý si rozhoduje o svých věcech a svém majetku.
4/ V jednom ohledu máte částečně pravdu – obávám se, že když Vám odpovím, budete sem psát těch sraček ještě více; Vy sem ale asi budete psát ten odpad bez ohledu na odpověď, což?
Autor: antiurza (neregistrovaný) Čas: 2015-12-10 15:32:21 Titulek: zbabelost
Raci neodpovidas co? Nemas na to co rict zejo?
Bojis se ze kdyz odpovis tak vyplavou na povrch veci ktery uzkosti skovavas.
Hlavne ze si hrajes na velkyho anarchistu a cenzurujes me co? To je furt svoboda ale jen pro ty co souhlasi mou svobodu slova klidne zatrhnes
Autor: antiurza (neregistrovaný) Čas: 2015-12-06 02:04:55 Titulek: dfens
Urzo tys zakazal na Dfensu prispevky neregistrovanejch protoze nedokazes snest kritiku ode me zejo? A ty moje prispevky si smazal.
To je fakt ubohost.
Mas ale smulu protoze ses sam odkopal ve svejch clancich kde hajis pedofilii anarchii a tydle svinstva a kazdej si to tam muze precist.
logo Urza.cz